ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

evés és luxus kívánságok

2010.07.02. 14:48 | ad6kap6 | 2 komment

Címkék: kívánságok nagycsaládosok ad6kap6

 

Ismét felmerült egy probléma, hogy mit részesítsünk előnyben: gyermekem étkezését, vagy luxus kívánságaimat.
Mint látjuk a felhasználók nagy része nagycsaládos, kik sokszor, jobb esetben élelmet kérnek.
De igaza van egy felhasználónak, aki szintén nem érti, hogy a gyerekek után kapott pénz hova tűnik el egy pillanat alatt. Szülőként mindenki jól tudja, hogy áldozatot kell hozni a gyerekekért, még néha saját magunk (k)árán is. Azért szül valaki gyereket jobbesetben, hogy utána tiszta szívvel fel tudja nevelni, még akkor is, ha éppen a cigarettáról, internetről, mobiltelefonról vagy egyéb luxusnak számító dolgokról le is kell mondania. Minél több gyereket szül valaki, annál nagyobb lemondással jár utána az élete, ezért jól meg kell gondolni, hogy hány gyerkőcöt tudunk anélkül felnevelni, hogy bármi kár érje őket. Nagyon sok az egyedülálló anyuka, aki még rosszabb helyzetben van. Felmerül a másik kérdés: hol az apuka? És jön egy újabb nap, amikor újszülött ruhákat kér az illető, mert hamarosan megérkezik a negyedik, ötödik, hatodik esetleg többedik gyereke, de még mindig egyedülállóként neveli őket. Ilyenkor pedig valahol ott kell lenni az apukának…
Sajnos szörnyű dolog, hogy vidéken sokkal nehezebb állást kapni, mint a fővárosban, de akkor sem szabad beletörődni, hogy azért ne egyen a gyermekem, mert se az anyának, se az apának nincs állása. Aki akar, az ki tud törni, képes az ország egyik végéből akár a másik végébe is költözni sokadmagával a jobb megélhetés reményében. Kerülhet valaki nagyon megszorult helyzetbe, de ne mástól várja a segítséget, hanem minél hamarabb lábaljon ki belőle és álljon a saját talpára és igyekezzen mindent elkövetni, hogy újra a rendes kerékvágásba kerüljön.
Ne érezze az oldalon egyetlenegy felhasználó sem, hogy „lelkiismeret furdalása van, mert húst készít ebédre a családjának”, miközben azt olvassa, hogy többen is éheznek.
Szerintem egyértelműen kijelenthetem, hogy sokkal szívesebben segítenek az emberek egy olyan családnak, ahol látják az önálló megélhetőségre való törekvést.
 

TV

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr762125384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antma 2010.07.05. 14:39:26

Nem tudom, hogy másnak mennyire segít, de mi rendszeresen vezetjük. Van egy táblázatunk, melyben havi szinten minden nap beírjuk a kiadásaimat. Amikor megkapjuk a fizetést, a legfontosabb, hogy a kötelező kiadásokat, a csekkek összegét ebből levonjuk. Aztán ami marad, azt megpróbáljuk elosztani 30 napra napi szinten lebontva, és úgy gazdálkodunk vele, hogy a lehető legjobban kijöjjön. Tudom, nem lehet minden nap krumplis tésztát enni és vajas kenyeret, - ezért folyamatosan nézzük az üzletek akcióit is. Tudom hogy sok családnak nagyon kevés bevétele van, de ha napi szinten vezetitek a kiadásaitokat, előbb utóbb magatok is észre veszitek, hogy sokat fejlődtök a takarékosságban. Az oldal nagyon szuper és az is, hogy egyre többen adnak másoknak tanácsot. Ez nagyon fontos a cserebere mellett, mert sokszor önmagában a kevéske élelmiszer adományokkal sokszor csak a felszíni sebeket próbáljuk gyógyítani. Tudom hogy sokan vágynak bizonyos dolgokra, melyek valójában nem létszükségűek, ezzel én is én vagyok. A sorrendet a végeláthatatlan kiadások miatt viszont érdemes betartani.

Posfalu 2010.07.05. 16:15:38

Sajnos az a tapasztalatom hogy többnyire tisztelet a kivételnek a gyerekek után kapott pénz cigaretta,alkohol és egyéb fölösleges élvezeti cikkekre megy el. Mert ritka az a nagy család ahol legalább az egyik szülő ne lenne valamilyen függő.Már elnézést de egy közepes dohányos is elszív 7-10 ezer forintot havonta,plusz rá némi alkohol,kávé,és ki tudja még mi..Én nem azt mondom hogy semmit ne engedjen meg az ember magának de ha a napi betevő és az élvezeti dolgok közt kell válasszak akkor az első a fontos.Tehát kifizetik a csekkeket,némi vásárlás amivel a hónap közepéig el vannak aztán jöhet a segély...
Észrevételem szerint akik nagy családosok és igyekeznek akár segítséggel akár a két kezük munkájával megélni sose tesznek fel az oldalon folyamatos kéréseket hanem mint felajánlók is megjelennek.Megjegyzem én is szívesen szülnék még 3-4 gyermeket de mivel tisztába vagyok azzal hogy a mai világba nem tudnám felnevelni tisztességesen,becsülettel őket ezért megelégszem egyenlőre kettővel is és igyekszem minden tudásomat és erőmet arra fordítani hogy ne kelljen minden héten a nevükbe kérnem.
süti beállítások módosítása