ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Közösség

2015.07.24. 11:07 | ad6kap6 | 1 komment

Mikor válik egy kupac ember közösséggé? Kialakulhat-e barátság? 

Évekkel ezelőtt, amikor az ad6kap6 oldal megszületett még nem gondoltunk arra, hogy az oldal nemcsak egy hirdetéseket feladó oldal lesz, hanem egy közösség születik.

A FÓRUM beindulásakor már az első tanácsokat adó beszélgetések megmutatták egy emberi kapcsolatokat kialakító oldal születik. Többször előfordult már, hogy váratlan élethelyzetekben ismeretlen vagy csak az oldalról ismerő emberek segítették egymást. Megértőek, empatikusak tagjaink. Nem kioktatók, nem elemzik a miérteket- szükség az szükség segíteni kell. 

Barátságok születnek, melyek lelki problémákon segítenek - nem vagy egyedül, figyelnek rád. Valaki beteg lesz, többen rákérdeznek mi történik, hogy van,kell-e segíteni. Családi gondok vannak biztatják, ne adja fel, velük is megtörtént - megoldódnak a dolgok - tanácsokat adnak.

Összejöveteleket szervezünk, élőben is lehet találkozni, nemcsak az oldalon. Karácsonykor műsor, ajándék vár a gyerekekre, nyáron lehet együtt nyaralni Zánkán.

img_0013.jpg

Gyűjtünk, ha egy másik közösségnek kell valami hirtelen, ruhát, élelmiszert, taneszközt.

Közösségünk magja néhány tucat ember, akik már 2010 óta velünk vannak és az adminok, akik önkéntesen moderálják az oldalt. A felhasználók egy része újra visszatérő, egy ideig rendszeresen jelen vannak, aztán változik az élethelyzet, gyerek óvodába iskoláb kerül, elmennek dolgozni és egy ideig nem lépnek az oldalra. Majd eszükbe jutunk és újra aktívak lesznek. Volt, aki Pestről vidékre költözött egy ideig nem láttuk, majd előkerült és irta mekkora öröm megint velünk lenni, hisz valahol a barátaivá váltunk és hiányoztunk neki. Folyamatosan bővül a tagság, de az oldalon nem marad mindenki van aki informálódik, felteszi a feleslegessé vált dolgait és már csak ritkán vagy nem is lép be többet. Akik maradnak, azok viszont számítanak egymásra, törődnek egymással.

Folyamatosan foglalkozunk azzal, hogy tudnánk még több emberhez eljutni, hirdetünk, szórólapot küldünk, hogy egy adott környezetben tagjaink tudják ajánlani az oldalt. Újságírok megtalálnak, írnak rólunk. Ilyenkor jelentősen nő az érdeklődés, azonban az igazi, ha valaki személyesen ajánl, mondja el a tapasztalatait.

Nagy különbség van a pesti és a vidéki aktivitás között. Sokszor csalódás a vége , hisz nem lehet apróságot drága postai úton küldeni, a sok-sok bútor, háztartási eszköz is nehezen cserélődik a távolságok miatt. Pár éve átalakult az oldal és belépéskor elsősorban a környéken lévő hirdetések jönnek fel. De mi is próbálunk segíteni szállításnál, cserénél. Van olyan tagtársunk, aki a vasútnál dolgozik és besegít cseréknél - barátságból.Ha több vidéki lenne, ha több egymás közelében lévő, akkor nekik is egyszerűbb lenne a csere, az ajándékozás. (Kb 100 aktív tag már elég a folyamatos működéshez).

Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten voltak próbálkozásaink, hogy alakuljon helyi szervező, legyen egy mag, akik segítenek, de nem voltunk elég ügyesek. Ez lenne a jó irány, de ehhez több szervező, lelkesedő ember kellene. Mivel nem szeretnénk semmilyen egyéb szerveződéshez csapódni (pld párt, szövetség, egyesület, alapítvány, vallási csoport stb) igy sokkal nehezebb a helyzetünk. Az összetartó erő csak az egymás segítése de nem akarunk ezen keresztül politizálni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr107651240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evil1 2015.10.30. 21:16:55

Segítene valaki? 1-2 db 1-2 kilós félkezes súlyzóra lenne szükségem... Előre is köszönöm...
süti beállítások módosítása