ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Miért is leszjó, ha adok valamit?

2018.02.23. 12:13 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség adhatsz ad6kap6 csere bere

Nyomaszt a sok cucc, amit valamiért tartogatok. Jó lesz még valamire vagy belefogyok. Közben enyészedik, elavul, használhatatlan lesz. Gondolj csak egy rég nem használt kalapácsra, aminek elrozsdásodott a feje, és nem igazán van kedved használni, mert koszol , inkább újat veszel.
Nem vigyázunk a dolgainkra és mindig újat veszünk. Meg különben is mi a fenét csináljak a 30 éves gyerekem 15 éve már megunt bicajával, ami a garázsba van felakasztva. Ő is rozsdásodik csak.

bicaj.jpg

De van CD lejátszó, meg HIFI torony, amit félretettünk, hisz annak idején örültünk neki és most fáj a szivünk, pedig istenbizony sosem fogjuk elővenni. Telis tele vagyunk értékesnek gondolt, de számunkra már nem kellő dolgokkal.

Közben meg lehet, hogy van valaki, akinek jó lenne még a kalapács, vagy a bicaj - ledörzsölné a rozsdát és legalább ezt sem kéne megvennie. A CD lejátszó mellé meg, ha CD is lenne egész jó móka ilyet használni, hisz 10 éve is másra kellett a pénz...

hifi.jpg

Igen lehet, hogy egy pár utcával odébb laktok egymástól, de elmentek egymás mellett és nem beszélgettek, hisz itt a városban mindig csak elmegy mindenki egymás mellett. Nem érdekes a másik gondja, problémája - van saját.

Valahogy rákeveredtek az ad6kap6.hu oldalra. Nem kell megmondanom, hogy ki vagyok, nem kell elszégyellnem magam, mert van valamim feleslegem, vagy azért mert nincs. Megnézem, hogy mik vannak hirdetésben. De jó, régi diavetítő, ezt úgysem lehet már megvenni, de még anyám eltett egy pár filmet- hú ez kell nekem! Mit kér érte? Egy ömblitőt. Ez tök jó. A metronál találkozunk és cserélünk. Pár szó, kedves mosoly és mindenki megy a dolgára.

Most meg azt olvasom a FÓRUMban, hogy nagymamát keresnek, mert a szülők vidéken, messze, nincs idejük. A szomszéd idős hölgynek meg nincs senkije, a gyerekei külföldön - össze kéne őket ismertetni.

Olyan emberek találkoznak a neten, akik máshol nem. Jó móka és nagy segítség. Nemcsak hiányzó dolgokat lehet adni, hanem megtanit egy kicsit másképp látni a tárgyakat, embereket , információkat. Személyes találkozás. Nem jótékonykodás, hanem észszerűség. Nem beadom a cuccot valahová, dobozba teszem, majd valaki tesz vele valamit, hanem direkt a dolog, szemtől szembe. Hús vér. Nem hajléktalan, nem rosszul öltözött, nem a koldus, akivel találkozol, hanem olyan mint a szomszéd, az ismerős a kisnyugdijas tanár, a sokgyerekes anyuka, az elvált asszony több gyerekkel, de ők vannak a pult oldalán a boltban is. Nemcsak szegénységről szól, hanem egymás támogatásáról a felesleges dolgainkkal.

nyul

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr6713692048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása