ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Csillag Köves Gyöngyi: én is segitő csoportot vezetek a facebookon , de nálunk a profil kötelező és ha hazugságon kapjuk ... (2017.05.09. 22:40) Miért kellemetlenkedik valaki?
  • Fülöp Attila 9: Tökéletesen egyetértek! (2017.04.02. 11:05) Hogy jelentkezünk egy hirdetésre
  • Evil1: Segítene valaki? 1-2 db 1-2 kilós félkezes súlyzóra lenne szükségem... Előre is köszönöm... (2015.10.30. 21:16) Közösség
  • Kálmán Kiss: sziasztok nekem segítségre lenne szükségen tartós élelmiszert szivesen fogadok ha van valaki aki ... (2014.12.25. 12:41) Meglepetés
  • NWill: nem vagyok tagja az oldalnak de mint HR-es véleményt mondanék a feltett hirdetések kb 90% már r... (2013.10.20. 08:55) Állás lehetőségek

Linkblog

Na, de kinek adjam?

2017.04.26. 15:33 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: köszönet ad6kap6 jó érzések

A szokásos, már többször említett dolog. Ismerős, tele mindenféle cuccal. Menjek el érte, mert összeszedte és útban van. Megyek nagy autóval, hátha befér a sok dolog. Ajtóban vár egy nagy játék konyhaszekrény is van közte. Felpakolunk, majd megkérdeztem, hogy mégis kinek adjam? A dilemma az, hogy egy családnak, ha még sok is a gyerek nem igazán praktikus sok helyet foglal el és ha kinövik, ki tudja mi lesz vele. Meg rengeteg tartozék is volt hozzá. A konyhaeszközkön kívül: imitált kaják műanyagból: pizza stb.

Végül jelentkezett az egyik tagunk, hogy az óvodának, ahova az ő gyereke jár, nincs konyhaszekrénye. Igy vagy egy tucat gyerek örülhet ennek a konyhának és ha kiröppennek a gyerekek lesznek újak , igy sokáig lesz haszna ennek a játéknak.

Köszönjük az ötletet,  a segítséget az eljuttatásban és nagyon köszönjük - nem utolsó sorban az ajándékozónak: Mayanak, hogy meg tudott válni a szeretett játékától.

konyhabutor.jpg

Hogy jelentkezünk egy hirdetésre

2017.04.02. 09:45 | ad6kap6 | 1 komment

Sokszor teszek fel jobb dolgokat - ingyen az oldalra. Furcsa levelezés kezdődik ilyenkor: megvan még? ezt is szeretném, kérem.... stb rövid üzenetek érkeznek. Értem én, szeretnének elég gyorsan jelentkezni.
Miért nem gondolnak arra, hogy megkönnyítsék az ajándékozást?

Szeretném x éves gyermekemnek karácsonyra, mert ez volt a kivánsága. /Szeretném elkérni, mert soha nem tudnánk megvenni, pedig hasznos lenne a 3 gyerek mellett./ Eskűvőre mennék, de nincs mit felvennem ez a ruha pont jó lenne rám./

Valami ilyenre gondoltam. Nem nagy könyörgésre, csak egy pár mondat, hogy a sok jelentkezőből lehessen választani és megértsem miért pont neki adjam.

 

adhatkaphat_300_250.jpg

Így Húsvét előtt...

2017.03.31. 19:29 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: ajándék meglepetés rászoruló ad6kap6

Ismerősömnek megnőttek a gyerekei. Néha áttolja rám a feladatot, adjam tovább - ingyen megunt játékaikat. Még csak a képet küldte el, de jól látszik rendkívül jó állapotban lévő játékaikat adják ajándékba. IKEA konyhaszekrény és minden elképzelhető hozzá.

Én meg itt maradtam a gonddal. Kinek adjam, mert jelentkező az első félórában már volt számos. Kinek adjam, aki nagyon sokat segít az oldalon, akinek több gyerek van, vagy egy egész óvodának, ahol több tucat gyerek játszana vele. Persze megin jelentkeztek azok is, akik csak a tovább értékesítésben gondolkoznak - tulajdonképpen ők meg "rászorulók" - pénzért továbbadják, aztán abból pótolják ki a családi költségvetést - végül ez is érthető.

Szóval most itt állok a megoldatlan feladat előtt - a jelentkezők meg napról napra gyűlnek. Azért kíváncsi lennék, ki hogy döntene a helyembe.

nyul317652_medium_1.jpg317652_small_2.jpg

 

317652_small_3.jpg

Karácsony - gyomorgörcs

2016.11.19. 12:01 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék fenyőfa ad6kap6

Biztos már érzitek, hogy rövid az idő karácsonyig. Még rengeteg ajándékot kell kitalálni, megvenni. Lehet, hogy le kéne húzni a listáról távoli rokont, ismerőst. Hátha nem is olyan fontos. De ciki. 

Tavaly kaptam jó ajándékot egy ismerősömtől. Fogott egy kis üveget, tett bele pár gerezd zúzott fokhagymát az aljára, egy szál rozmaringot és teletöltötte olajjal. (Nekem nem tett az aljára chilipaprikát, mert nem szeretjük, de azt is lehet.) Nem egy nagy mennyiség salátaolajnak pár alkallommal elhasználtam. Azonban ő csinálta, gondolt rám és jó ötletet adott. Azóta egy nagyobb üvegben mindig tartokotthon, mert praktikus.

IMG 1861

Meg a karácsonyfa. Azon kívül, hogy évente sok-sok fenyőt kivágnak, amit még tüzelőnek sem használnak el az ünnepek után, ez egy másik probléma. Azonban a sok idegesség a fák lehetetlen árai, mérete,amik nem egyszerűen hazaszállíthatók. A talp, amibe még soha nem fért bele a fa... Hullatja a levelét és öröm helyett az elmúlást szimbolizálja. Mindezek helyett egyik ad6kap6 tagunk (Judit57) Petra lánya ötlete:

petra fája

 Kellemes készülődést mindenkinek!

 

 

 

 

Nagyi-kereső

2016.09.26. 16:53 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség összefogás ad6kap6 jó érzések

Igen, az ad6kap6-ban pótnagyira is lehet találni. Bármilyen hihetetlen, de léteznek fiatal nyugdíjasok, akiknek nincs vagy messze él a családja és szívesen tartoznának egy családhoz. A fiataloknak meg szükségük van szabadidőre (felnőtt időre), amikor magukban lehetnek.

Miután az ad6kap6.hu oldalon TILOS pénzezni (pénzt kérni és adni), így ezt a szolgáltatást is pénz nélkül kell megoldani.Lehet segíteni bevásárlásnál, fát vágni, szerelni, befőzni, gyümölcsöt szedni - csak, hogy ötleteket adjak. De lehet ügyintézésnél, kérvény beadásánál is segíteni.

Pont, úgy, mint a rokonságnál. Mindenki ott segít, ahol tud. unoka.jpg

Segítők az oldalon

2016.09.23. 11:23 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség összefogás ad6kap6

Több ember segíti az oldalunkat. Ki-ki ideje és vérmérséklete függvényében. Legtöbbjükről senki sem tudja, hogy mennyi munkát öl a dologba. Csendesen megold egy problémát, küld valamit, levelez, megnyugtat.

Megköszönik, vagy nem. Írnak valamit értékelésben és nem is hiszik, hogy valaki segített.

Kik ők? Általában nyugdíjasok. Nem gazdagok, sőt nekik is vannak gondjaik. Éppen ezért együtt érzőek. Ők is jártak már így. Tudják, hogy könnyű megcsúszni és a befizetett számlák után már nem marad hétvégére a családnak, a keveset nehéz beosztani. Tudják, hogy az ősz több iskolással megoldhatatlan.

nyugdijas.jpg

De ők azok, akik kipótolják a zánkai útiköltséget, vagy küldik a kórházba készülőnek a hálóinget. Van köztük, aki a cserékbe segít be, hisz nyugdíjasnak ingyen a villamos.Van, akinek nem áll módjában a személyes találkozásra, igy egy kedves ismerősén keresztül, vagy postázva juttatja el az adományait. Csendben, nem nagy hű-hót csapva.

Másik segítő, csak véletlenül tudjuk meg, hogy ki ő: tagok már hozzá fordulnak, ha valakivel probléma van beteg, kiteszik a lakásból gyerekkel. Ha másképp nem, hát lelki támaszt nyújt. Levelezik, telefonál, élelmiszert küld. De cseréknél még ajándékot is ad. Pedig őt sem veri fel a pénz.

És köztük van olyan is, aki hónapokig gyűjt, hogy utána  a börzéjén megtalálják a hiányzó télikabátot, cipőt. Gyűjti az álláshirdetéseket és felteszi a FÓRUM-ba.

De van fiatal – több fiús anyuka, aki a már nem használatos dolgait adja boldogan, hisz ő is sokszor kap, miért ne legyen másnak is jó.

És sokan segítettek iskoláskezdésre iskolatáskát és felszerelést gyűjteni.

20160831_120413.jpg

Van, aki pékárut szed össze, hogy szétoszthassa.

kakaos_csiga.jpg

És biztos kihagytam ezer dolgot, amit nem látunk, ami a színfalak mögött játszódik, de nagyon sok ember boldogan segít, pusztán a segítés öröméért.

Köszönjük meg a munkájukat!

Nagyon köszönjük!

Közösség

2015.07.24. 11:07 | ad6kap6 | 1 komment

Mikor válik egy kupac ember közösséggé? Kialakulhat-e barátság? 

Évekkel ezelőtt, amikor az ad6kap6 oldal megszületett még nem gondoltunk arra, hogy az oldal nemcsak egy hirdetéseket feladó oldal lesz, hanem egy közösség születik.

A FÓRUM beindulásakor már az első tanácsokat adó beszélgetések megmutatták egy emberi kapcsolatokat kialakító oldal születik. Többször előfordult már, hogy váratlan élethelyzetekben ismeretlen vagy csak az oldalról ismerő emberek segítették egymást. Megértőek, empatikusak tagjaink. Nem kioktatók, nem elemzik a miérteket- szükség az szükség segíteni kell. 

Barátságok születnek, melyek lelki problémákon segítenek - nem vagy egyedül, figyelnek rád. Valaki beteg lesz, többen rákérdeznek mi történik, hogy van,kell-e segíteni. Családi gondok vannak biztatják, ne adja fel, velük is megtörtént - megoldódnak a dolgok - tanácsokat adnak.

Összejöveteleket szervezünk, élőben is lehet találkozni, nemcsak az oldalon. Karácsonykor műsor, ajándék vár a gyerekekre, nyáron lehet együtt nyaralni Zánkán.

img_0013.jpg

Gyűjtünk, ha egy másik közösségnek kell valami hirtelen, ruhát, élelmiszert, taneszközt.

Közösségünk magja néhány tucat ember, akik már 2010 óta velünk vannak és az adminok, akik önkéntesen moderálják az oldalt. A felhasználók egy része újra visszatérő, egy ideig rendszeresen jelen vannak, aztán változik az élethelyzet, gyerek óvodába iskoláb kerül, elmennek dolgozni és egy ideig nem lépnek az oldalra. Majd eszükbe jutunk és újra aktívak lesznek. Volt, aki Pestről vidékre költözött egy ideig nem láttuk, majd előkerült és irta mekkora öröm megint velünk lenni, hisz valahol a barátaivá váltunk és hiányoztunk neki. Folyamatosan bővül a tagság, de az oldalon nem marad mindenki van aki informálódik, felteszi a feleslegessé vált dolgait és már csak ritkán vagy nem is lép be többet. Akik maradnak, azok viszont számítanak egymásra, törődnek egymással.

Folyamatosan foglalkozunk azzal, hogy tudnánk még több emberhez eljutni, hirdetünk, szórólapot küldünk, hogy egy adott környezetben tagjaink tudják ajánlani az oldalt. Újságírok megtalálnak, írnak rólunk. Ilyenkor jelentősen nő az érdeklődés, azonban az igazi, ha valaki személyesen ajánl, mondja el a tapasztalatait.

Nagy különbség van a pesti és a vidéki aktivitás között. Sokszor csalódás a vége , hisz nem lehet apróságot drága postai úton küldeni, a sok-sok bútor, háztartási eszköz is nehezen cserélődik a távolságok miatt. Pár éve átalakult az oldal és belépéskor elsősorban a környéken lévő hirdetések jönnek fel. De mi is próbálunk segíteni szállításnál, cserénél. Van olyan tagtársunk, aki a vasútnál dolgozik és besegít cseréknél - barátságból.Ha több vidéki lenne, ha több egymás közelében lévő, akkor nekik is egyszerűbb lenne a csere, az ajándékozás. (Kb 100 aktív tag már elég a folyamatos működéshez).

Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten voltak próbálkozásaink, hogy alakuljon helyi szervező, legyen egy mag, akik segítenek, de nem voltunk elég ügyesek. Ez lenne a jó irány, de ehhez több szervező, lelkesedő ember kellene. Mivel nem szeretnénk semmilyen egyéb szerveződéshez csapódni (pld párt, szövetség, egyesület, alapítvány, vallási csoport stb) igy sokkal nehezebb a helyzetünk. Az összetartó erő csak az egymás segítése de nem akarunk ezen keresztül politizálni. 

 

Meglepetés

2014.11.02. 15:24 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: karácsony meglepetés ad6kap6

Egyik tagtársunk ötlete volt, bár cipősdoboz meglepetés már régóta létezik. Az új az ötletben az, hogy nem akármit ajándékoz, hanem egy vágyat teljesít. Megadta milyen korú fiúnak, mekkora összeggel hajlandó ajándékozni. Szerinte a kamasz fiúk kevesebb ajándékot kapnak, így ő egy kamasz fiúnak szeretne ajándékozni például:fülhallgató, lego, kabát. 

Mi úgy gondoljuk, hogy ez egy igazi ad6kap6 karácsonyi feladat. Várjuk az újabb felajánlókat, hisz ez igazán személyes, hasznos dolog!doboz.jpg

Na erről mi a véleményetek?

2014.10.16. 17:26 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: kölcsön kályha ad6kap6

2010-ben történt még. Egyik tagtársunk kapott egy kályhát, mert fáztak. Az ország másik feléből érkezett a felajánlás azzal a kikötéssel, ha nem kell már kéri vissza.Lett cserépkályha és írták adnák vissza. Messze is volt, nem is volt jó az időpont. Elaludt a vissza-kályha akció.

 

tűz.jpg

 

 

2014.október. Most  fáznak és kéne a kályha. Kérjük vissza a kályhát. Nincs meg. Nem volt hely, kellett a szomszédnak a kályha - odaadtuk,  elköltöztek és vitték magukkal. Ok, akkor vegyél egyet! Nincs pénzem....

Kérik az oldalt, tegyen igazságot!

?? Ha társkereső oldalon talált párral gond van, akkor szoktál írni, hogy segítsenek?

 

Adakozók

2014.02.07. 12:12 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: adhatsz ad6kap6

Megkértem szakértő ismerősömet segítsen abban, hogy többen legyenek az ingyenesen ajándékozók az oldalon. A válasz elgondolkoztató.

Azok az emberek, akik szívesen válnak meg holmijaiktól és el is ajándékoznák kevesen vannak. Ha megkérdezed őket szívesen adnak, de "gyere el érte, tedd fel az oldalra, oszd ki" - nem szeretnének ezzel időt tölteni. Általában maguktól a játékokat rokonoknak, ismerősnek adják a környezetükben. A ruhaneműt szegény rokon, a takarítónő kapja, ami meg nekik sem kell vagy a szemétben vagy a kihelyezett tárolókban végzi.

Legtöbb dologra az enyészet vár: majd jó lesz valamire és leteszi a kamrába, pincébe és a következő lomtalanításkor kitolja az utcára.

A háztartási gép cseréjekor boldogan veszi, ha elviszik, az akár még működőképes gépet,tv-t- macerás vele foglalkozni.

A gyerek kinőtt síléce, kerékpárja, mint nem kidobni való érték szintén a lomtalanításba kerül végül - csak megrozsdásodik.

43_normal.jpghttp://www.ad6kap6.hu/felso_menusor/hirek/kerekpar

Számítógép - elavul, ha sokat vár, már senkinek sem kell és nehéz is megszabadulni tőle - veszélyes hulladék.

Mobiltelefon - fiókba kerül, majd ha elromlik az új, milyen jó lesz, aztán elfelejtük.

Gyógyszerek - csak a recept nélküli jön szóba: vitaminok, lázcsilapítók, ájdalomcsillapítók, köhögés elleni szerek stb. Halomszám vesszük betegség esetén, majd elfelejtjük, már nem is emlékszünk, hogyvan az új betegségnél megint újat veszünk.

Gondold végig a felsoroltak közül mi az ami rád is igaz? A gyerek megunt füzetei, könyvei, a rosszul kapott ajándékok Nálad felesleges, de van akinek erre nem futja.

Miért nem ajándékozod el? www.ad6kap6.hu. Na jó, ha felhívsz minket (20-4440055) elmegyünk, keresünk helyet, de az ajándékozás öröméről Te fogsz lemaradni! Gondold meg milyen pedagógiai értéke van, ha a gyereked szedi össze a megunt játékait és adja oda annak, aki boldogan fogadja!

Hajrá! Nézz körül a dolgaid között!

nyul

Állás lehetőségek

2013.10.18. 11:08 | ad6kap6 | 1 komment

Fórumonkon napi több tucat álláshirdetést válogat és postol kedves tagtársunk Gál Juli. Köszönet érte.

Hálából javaslatom: jelezzétek vissza sikerült-e állást találni ezen hirdetések segítségével, írjatok történeteket tapasztalataitokról, sikerekről, kudarcokról.

Milyen információkra lenne szükségetek, hogy könnyebben találjatok munkalehetőséget!

Írjatok akár megjegyzést a blogbejegyzésre, írjatok a FÓRUM-ra vagy az info@ad6kap6.hu e-mail cimre.

Mivel tudok segíteni?

2013.08.22. 07:46 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség adhatsz ad6kap6

Sokan azért nem segítenek az ad6kap6 oldalon, mert úgy gondolják, hogy csak apróságaik vannak, azzal minek bibelődjenek. Nagyobb dolgaik meg még "úgyisjóleszvalamire" kategóriába tartoznak.

Tavaly vagy tavaly előtt télen történt, csak most jutott eszembe.

Egyik nap megjelent egy hirdetést, hogy "Leállt a fűtésünk, mert elromlott a keringető szivattyú.Kérem segítsenek!". Ez elsőre elég rosszuil hangzik, hiosz egy téli napon rövid idő alatt kihülnek a falak. Nyilvánvalóan rendkivüli kiadásara - új szivattyú vásárlására - nincs pénze, talán ezért írt az oldalra.

A segítség nemsokára érkezett. Valakinek rosszul tervezték a fűtését és pár hónap után ki kellett cserélni a szivattyút egy nagyobbra. Majd jó lesz valamire lekerült a pincébe a szerkezet. Még szerencse, hogy a hirdetés olvasáakor eszébe jutott. Így egy gyors cimkérés után megérkezett a szivattyú és egy-két nap kihagyással újra volt fűtés.

Neked mi van elrejtve a pincédben? Át kéne nézni, hisz a segíteni mindennel lehet!

nyul

Zánkai nyaralás 2013

2013.07.25. 12:48 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: rászoruló ad6kap6 ingyenes üdülés Zánka

zanka_2013_1374748896.jpg_1288x966

Idén is volt zánkai nyaralás, mint eddig minden évben. 30 gyerek élvezhette szüleivel a nyaralást. Közös főzéssel, játékokkal telt az egy hét.Képeket találhattok: https://plus.google.com/u/0/photos/115076866476331772155/albums/5894585331251488881?hl=hu

Kivételesen idén csak két család mondta le közvetlenül nyaralás előtt a lehetőséget. Reméljük jövőre is lesz ilyen felajánlás és köszönjük, hogy éltetek a lehetőséggel.


A szervezők

 

Szeretnél-e segíteni?

2013.05.15. 17:53 | ad6kap6 | 2 komment

Kedves Barátunk!

Most én kérném a segítségedet. Már vagy 6 éve született az ad6kap6.hu oldal gondolata. Többször változtattunk rajta. Úgy gondoljuk, hogy egy-két technikai javításon kívül működik több ezer felhasználó örömére.

Azonban a működés feltétele, hogy egyre újabb felhasznáók jöjjenek az oldalra és friss hirdetéseikkel még több csere, ajándékozása valósuljon meg.

Ehhez kérném a segítségeteket. Minden olyan felhasználónk, aki szeretne segíteni kérem ajánlja az oldalt barátainak a FACEBOOK-on, a google+, szóban vagy ahogy csak tudjátok. Aki úgy gondolja, hogy játszótéren, ismerősei körében, mukahelyén szívesen népszerűsítené az oldalt, az írja meg a címét és küldünk szórólapot, plakátot.

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

2012.12.28. 22:05 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség ajándék adakozás adhatsz ad6kap6 csere bere

alma.JPGKedves Barátaim, Ismerőseim!

Adni jó… 

Így gondoltuk 4 éve és én most is így gondolom. Sajnos az eredeti ötelt, hogy lesznek olyan barátaim, ismerőseim, akik lelkesen fognak csatlakozni és felesleges dolgaikat odaadni - megbukott.

Persze igazságtalan vagyok azokkal, aki ismerőseim, barátaim közül lelkesen zsákszám hozták a ruhákat, játékokat. Csak ők nagyon kevesen vannak és a lelkesedésük egy-két alkalomnál nem tartott tovább.

Mi, én és a lányok, az önkéntes csapat pedig mindnet megtettünk, hogy a kedvükbe járjunk. Feltettük helyettük, elpostáztuk, elvittük a dolgokat és még a visszajelzéseket is megosztottuk.

Azonban úgy tűnik valami hiányzik a láncból, valami, ami külföldön megvan és itt nem működik. A lelkesedés, a büszkeség, hogy segíthettem. 

Az ad6kap6 strukturájánál fogva csak akkor okoz jóérzést, ha magad csinálod. Ha másra bízod, az egész elvész. Minden ismerősöm, aki csak egyszer is tevőlegesen részt vett az ajándékozásban, aki szervezést vagy moderálást vállalt - megragadt az oldalon. Ki kell próbálni, mert elmondani nem lehet!

Amikor csak messziről, de beleláthatsz az ismeretlen emberek problémáiba és kezedben van a megoldás lehetősége, akkor nem maradsz és újra szeretnél tenni valamit. Sokszor nem nagy dolgokról van szó. Nem nagy dolog, ha adsz egy információt. Ha leforditasz egy szöveget. Ha tudosítasz akciókról. De anyagilag megzakkant családot megleped egy kosárral, hogy meglegyen a vasárnapi ebéd. Amikor az egyik pályaudvarról átkiséred a másik pályaudvarra a vidékről vidékre utazó fiatalt és még uzsonnát is nyomsz a kezébe. Apróságok? Szerintem nagy dolgok ezek is. Pénzben nem kifejezhető, mert egy vadidegen segít egy másik vadidegen embernek, akiket egy virtuális tér tesz közösséggé. De működik.

Az ad6kap6 találkozók a bizonyéitékai, hisz itt találkozik az először szemtől szembe az arcnélküli segítőkkel. Nekik is van saját problémájuk, de lelkesek, mert minden csere, ajándékozás feltölt lelkileg, hogy nem vagy egyedül.

Iskolakezdés...

2012.10.07. 19:01 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség szegénység rászoruló ad6kap6

Sok családnak hatalmas erőfeszítés anyagilag megoldani a szeptemberi iskolakezdést. Idén gyűjtöttünk, hogy a bátonyterenyei gyerekeknek könyebb legyen. Küldtünk iskolaszereket, számítógépeket, ruhákat.

Örömüket a képek örökítették meg. Köszönet mindenkinek, hogy segített!

https://picasaweb.google.com/115076866476331772155/BatonyterenyeBiriMargitFotoi

2012-es zánkai tábor

2012.10.07. 18:36 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: nyaralás nagycsaládosok ad6kap6 ingyenes üdülés

Idén negyedik alkalommal rendeztük meg az ad6kap6 tábort Zánkán. Kedves tagtársunk jóvoltából eddig 20 főt tudtunk nyaraltatni. Idén 110 helyet kaptunk, ami azt jelentette, hogy 18 család jött el egy hétre.

A szállásért nem kellett fizetni, a tábor önellátós volt. Gyerekeket animátorok szórakoztatták. Volt közös sütés, főzés. A debreceniek tánccal készültek. Sok-sok élménnyel tértek haza.

A képeket itt találjátok:

https://picasaweb.google.com/115076866476331772155/Zanka2012Junius2228

Moderálás

2012.06.15. 12:54 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Csak egy FÓRUM bejegyzés volt, amit kivettünk, hisz személyes adatok voltak benne, így írója védelmében levettük a bejegyzést. No, de nem az érdekes, hanem az a bejegyzés, levél, kérdés sorozat, ami utána indult. Miért töröltük? Ki törölte? Utána milyen levelet kapott a kérdésére? stb

Mire jó a moderálás? Ha megfigyelitek sok netes oldal elindul, majd egy éven belül meg is szűnik. Ez szerintem elsősorban a moderálás hiányával magyarázható.A moderálással vagy képes elérni, hogy egy bizonyos irányba haladjanak a dolgok, hogy ha az általad kijelölt szempontokba belefér, akkor jelenjen meg valami.

A mi moderálási szempontunk végtelenül egyszerű: mi nem tűrünk meg pénzt az oldalon, hogy ne egy újabb üzleti oldal legyen a miénk is.Ezenkívül védjük a tagjainkat, ha úgy gondoljuk, hogy nem jogos támadás, sérelem éri őket. (Legalábbis, amíg az igazság kiderül.) Nem szeretjük, ha politizálnak az oldalunkon, ha cigányoznak, zsidóznak stb. Persze az ezeken kívüli véleményeket hagyjuk, hisz azért lehet velünk nem egyet érteni.

Minden moderálás indoklással együtt történik és az adminisztrátor alá is írja az oldalon használatos nick-nevével a megjegyzését.

Azonban nem szabad elfelejteni,hogy moderátorok legalább annyira nem egyformák, mint a valós életben. Vannak kedvesek, tapintatosak, vannak kioktatók és nyersek. Senki nem tud más lenni azért mert kapott egy szerepet a játszótéren. Ő ilyen, meg a válasza is. És ebből adódik a hosszas levelezés, hogy miért kellett törölni, miért ezt írták neki, miért ilyen nyersen fogalmaztak. Hát bocsánat ez van. Én nagyon boldog vagyok, hogy a helyzeteket megoldjuk, néha kicsit félresikerül, de összességében azért haladunk. A moderáló személyt meg nem vagyunk képesek moderálni, ellenőrizni. Meg ilyet nem is hallottam még. Önkéntes és adja magát, ahogy jön neki. Pusztán lelkesedésből őrködik az oldalon.

Köszönjük meg a munkájukat és gondoljunk az eredményre: már több, mint 3 éve megy az oldal és úgy ahogy mi szerettük volna és szeretnénk továbbra is!

nyul

Állásajánlat?

2012.05.22. 20:57 | ad6kap6 | 3 komment

Az ad6kap6 több éves fennállása alatt idénre törtünk meg és közkívánatra ma már a FÓRUMonkon belül lehet állást ajánlani.

Azonban mi ezt is ad6kap6-osra szeretnénk, így szívesen fogadunk mindenkit, aki ért valamihez és feles kapacitását CSERÉBE bocsájtaná. (pl: talpat masszírozok 1 kg gyümölcsért). De lehet nyaralásért kifesteni a vikendházat.

Azonban megjelentek a "furcsa" keresetet ígérők is. Csak otthon kell ülni és degeszre keresheted magadat. Általában semmit sem kell csinálni:

" Először regisztrálj, be majd 4 levelet fogsz kapni,
olvasd végig figyelmesen, most 1-2 órát igénybe fog venni, és ha
mégsem nyerné el a tetszésed, akkor a 2. levél alján törölni
tudod magad, nem jár semmiféle kötelezettséggel. Remélem elnyeri
a tetszésed, és segíthettem megkönnyíteni a mindennapjaidat! Sok
sikert kívánok, és minél több embert hívj meg, neked is annál
jobb lehetőségeid"

Miről is van szó? Szerezz minél több embert - ez a lényeg. Akkor ketyeg az óra, hullik a pénz, ha minél több embert szervezel be. Minél több ember e-mail címe köthető a Te gyűjtésedhez. Persze valamiért Te nem fogsz gazdagodni, de gyanútlanul hatalmas adatbázisra tesznek mások szert, így eladható termékhez jutnak.

Más munkáknál egyszerűbb rájönni, hogy miről van szó, mert induláskor kérnek pénzt és ez azért gyanús. (Persze itt a befizetett pénz tűnik el és semmit nem kapsz érte.)

Én akkor is mérges voltam és több emberrel vitába szálltam, amikor megjelentek az oldalon a termék kostolósok. Ők nincsenek sokan pár cég alkalmaz erre embereket. A lényeg az, hogy akit felvesznek, annak kiadnak egy feladatot: embereket kell toborozni az adott címre, adott időben a kostolásra. (Ezek az emberek nem lehetnek ugyanazok, mert a cég figyeli és csak pár hónap elteltével lehet megint ugyanazt az embert hívni.) A szervező fejpénzt kap. Így szívesen teszi fel egy ilyen oldalra a toborzást, hisz dőlnek a jelentkezők. Jól hangzik megkostolod  a yoghurtot, eszel mézet, iszol sört - véleményt mondasz. Időben kb 1 óra alatt végzel, majd kapsz 1000,. FT-ot. Amikor kitettem kóstolósékat nem értették, hogy ez csak nekik üzlet. Neked kell a kóstolás helyére eljutni és nem mehetsz naponta erre a "munkára". Volt sértődés, de jobb a békesség.

Azt szeretnénk, ha az oldalon a kevés lehetőség tényleges pillanatnyi megoldás lenne mindkét fél részére. Te tudsz varrni én korrepetálom a gyerekedet. Nem szeretnénk, hogy egy-két ügyes ember piramis játékba, MLM-be rángassa az amúgy is nehezen élő tagjainkat. Mostanában új divat a hiteleidet lefaragom típusú okosság. Könyörgöm NE ugorjatok be mindenkinek!

 

nyul

 

Nekünk is többet kell tennünk...

2012.01.15. 09:01 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Napról napra több és több a kérés az oldalon. Ismerőseink száma, akiket sikerül egy-egy ajándékozásra rábeszélni, nem nő. Aki már egyszer adott, úgy gondolja megtette a magáét. Idegen, nem az ismerőseink közül való, magától ajándékozó - nagyon kevés. Indoka mindenkinek az, hogy nincs ideje/macerás/nem akar találkozni személyesen/nem akarja, hogy máskor is kérjenek.

Kérek mindenkit, aki nem akar foglalkozni ajándékok odaadásával. Írjon nekünk az info@ad6kap6.hu oldalra és mi levesszük ezt a terhet a válláról, csak jusson minél több dolog azoknak, akiknek hiányzik: az ágy, a babaágy, a terhesruha, a játékok a gyereknek, a meleg cipő, meleg kabát. De elfér a mosógép, vasaló, hűtő,mikro és babalégzés figyelő is. Mielőtt kidobnád a szánkót, korcsolyát, a megunt kerékpárt gondolj azokra, akiknek ez kincs és nincs esély, hogy megvegyék, pótolják ha elromlott.

Kedves  nyugdíjasok, akik talán nem a tárgyak ajándékozásában gondolkodtok. Rengeteget tudtok segíteni tanácsokkal. Az oldal FÓRUM-án segítséget kérőknek tanácsot, ötletet adhattok, megoszthatjátok tapasztalatokat a fiatalabbakkal. DE lehet korrepetálni, nyelvet tanítani cserébe apróságokért (házi készítésű lekvárért vagy szerelési munkáért).

Figyeljünk egymásra, nem lehet elrohanni, félvállról venni mások problémáit. Lehet, hogy egy aprósággal, egy jó szóval át tudod lendíteni egy nehezebb helyzeten.

Csináld velünk együtt!

nyul

Csiby Éva

info@ad6kap6.hu

 

 

Miért kellemetlenkedik valaki?

2012.01.13. 21:55 | ad6kap6 | 5 komment

Gondolom, aki internetes oldalt készít, üzemeltet stb találkozik olyanokkal akiknek jókedvet okoz a rombolás. Bejelentkeznek egy néven, két néven majd egy újabban. Élvezik a káoszt. Semmi hasznuk nincs benne, csak a játék. Mi meg mérgelődünk.

Közben meg éktelen helyesírással átkozódik. Én naívan azt hittem a rosszindulatnak mindig oka van. És most kezdem érteni, hogy nem kell más csak az unalom. Sajnálom őt, de hogyan tudok segíteni rajta?

Helyette közvetíthetne jó dolgokat is. Segíthetne, akár a mi munkánkban is.

 

 

 

Miért hagyta itt az oldalt?

2011.11.29. 12:42 | ad6kap6 | 10 komment

Szinte az elejétől velünk volt. Még akkortól, amikor a csere nem is létezett, csak kérések és felajánlások. Nem akartuk a cserét, de a közösség kívánságának engedtünk és átalakítottuk az oldalt. Árusítani viszont sosem lehetett.

Most úgy gondolom, hogy erre lett igény, de nem akarjuk, hisz elvesztené az oldal az eredetileg megfogalmazott szándékát, hogy felesleges dolgaidat ne tedd félre, ne dobd ki, hanem ajánld fel az oldalon, hátha más hasznosítja.

Valóban vannak az oldalon olyanok, akik a sok ingyen/kevés cseréért felajánlott dolgokat a haszon reményében kívánják megszerezni, és vannak, kik úgy szeretnék használni az oldalt, mintha egy hirdetős felület lennénk és próbálnak pénzt kérni a felajánlott dolgokért.

Gondolom az oldalt elhagyó tagunk is azért ment el önként, mert egyszerűbb elmenni, mint kizárva lenni. Nagyon sajnálok mindenkit, aki még nem vette észre, hogy ez nem  a VATERA a TESZVESZ. Ott ha felteszel valamit eladhatod. Nálunk elajándékozhatod, vagy elcserélheted, de pénzt nem kérhetsz érte.

Ez így is marad.

Adni, de kapni is meg kell tanulni

2011.10.21. 15:00 | ad6kap6 | 5 komment

Címkék: segítség ad6kap6

Nagyon nehéz adni, mert lusták vagyunk. Nem akarjuk kidobni, rakosgatjuk, majd gyorsan meg akarunk válni tőlük. Így keletkezik a szemét, ami még tegnap valakinek örömet is jelenthetett volna. Sokszor kell mondani, hogy nézz körül és tedd fel az oldalra. Ja azt nem azt már végképp nem. Ok, feltesszük mi. Aztán megköszönik és ugye milyen jó?

Kapni is nehéz. Odaviszem. Csak egy cipő, sosem hordott. Ajándék. Nem néz a szemembe, szégyelli. De miért is? Nekem van, egy ostoba vétel volt, csak a lelkemet nyomassza, így legalább azt hiszem másnak hasznos. Odaadom, halk köszönöm és elrohan. Később a neten nagy köszönöm, igazán hálás, de ott személyesen - ciki. Még tanuljuk mind a ketten.

Persze nem is erről akartam írni, hanem a csalódásról.

Sok történetem van, aranyos is borzasztó is. De a legfájdalmasabbak a csalódások. Jellemző történet az oldalon, amikor lehetetlen élethelyzetből az oldal 180 fokot fordít, és mint a tündérmesében minden jóra fordul. Nem egy ember munkája, sok-sok ember összefogása következtében kerekedik a történet. Gyönyörű zárókép: a család új otthonban, a gyerekek, felnőttek boldogok. Na itt az amerikai film vége. Majd következik a magyar valóság: aki eddig nem tudta beosztani az életét, a pénzét, az energiáit, az ezután sem. Aki eddig kereste a kifogást, hogy  miért nem dolgozik, az most is keresi. Amikor az újabb lehetőségeket is feléli, megint az oldalhoz fordul és várja a csodát. És megint segítünk, nyugdíjas önkéntes a lelkét kiteszi, hogy megint jobban érezzék magukat. De ez így igazságtalanság. Mindig azok kapjanak, akik a legjobban tudnak sírni? Az  meg, aki becsületesen végzi a dolgát, aki két állásra bevállal egy harmadikat, annak meg semmi, úgy is megoldja?

Szeretném ezt a gyakorlatot megváltoztatni. Évente csak egyszer lehet segítséget kapni, olyan fogjunk össze típusút. Ne mindig ugyanazoknak gyűjtsünk. Hagyjunk életteret a csendesebbeknek is.  Próbáljuk meg beosztani a lehetőségeinket!

 

 

 

 

 

Dzsungel

2011.05.11. 19:03 | ad6kap6 | 2 komment

Címkék: ad6kap6 kótyavetye pénz munka nélkül

Dzsungel matrica, Tesco-s pontok, Spar pontok és egyéb…

 

Nem értem…

Sajnos nem értem, hogy ha valaki valamit ingyen kap, akkor azért miért kell csereterméket kérni… Jó hogy előtte vásárol X összegért a közértben, - mert hát enni muszáj -, de a matricákat, pontokat ingyen kapja. Ha gyűjti, megtartja, ha nem akkor miért nem lehet az ’ingyen’ továbbadni annak, akinek katalógusa van, és hiányzik neki az adott darab. Miért kell ilyenekből is „hasznot húzni”…  Tegnap egy ismerősöm két csomag dzsungel matricát csak úgy odaadott nekem, holott én nem gyűjtöm, de elfogadtam, mert tudom itt jó helye lesz, hiszen nap mint nap látom, hogy kérnek ilyet az oldalon. Pár nappal ezelőtt a Sparban vásároltam, és egy kisfiú odajött hozzám, udvariasan köszönt, hogy szeretné tőlem elkérni a matricákat, amennyiben nem gyűjtöm őket. Miután átnyújtottam neki, aranyosan megkérdezte, hogy segíthet-e pakolni nekem. Én örömmel odaadtam neki és nem kértem érte X,Y dolgokat…

Már annyiszor hangsúlyoztuk, hogy az oldal eredeti célja az önzetlen segítés, vagyis ingyen felajánlom, köszönömért cserébe. Ez már ugyan egy kicsit eltér, akkor legalább az ingyen kapott dolgokat adjuk tovább ingyen.

 

 

TV

Mi történik a háttérben

2011.03.30. 20:45 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: köszönet adakozás ad6kap6

Gondoltam leírom, hogy mi történt a napokban.

Pár hét óta egy titokzatos FÓRUM bejegyzés van az oldalon, ami egy ruhaosztásra hívja a tagokat. Gál Juli tette fel, aki aktív tagja egy közösségnek, ahol évente összegyűjtik a rászorulóknak a ruhákat. A múlt hét végén le is zajlott nagy sikerrel a ruhabörze. Több tagunk is járt Julinál és sok szép ruhával, cipővel mentek haza.

Minden ilyen börze után elég sok, főleg felnőtt ruha megmarad, ami hely hiányában útban van. Juli hatalmas munkával bezsákolta ezeket, majd ad6kap6Andival elmentünk a sok-sok zsák ruháért. Szétválogattuk őket. Egy részét feltettük az oldalra: férfi öltönynadrágok, ingek, női szoknyák, nadrágok, magassarkú cipők. Félretettünk a Hajléktalan Óvinak kis ruhákat, cipőket (szüleiknek egy pár pullovert. A holmi nagy részét bedobozoltuk és elküldjük margo-nak Bátonyterenyére és Nórinak az Igazgyöngy Alapítványnak Berettyóújfaluba.

Köszönet Gál Julinak a lehetőségért! Köszönjük a tagság nevében sok-sok munkáját!