ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Evil1: Segítene valaki? 1-2 db 1-2 kilós félkezes súlyzóra lenne szükségem... Előre is köszönöm... (2015.10.30. 21:16) Közösség
  • Kálmán Kiss: sziasztok nekem segítségre lenne szükségen tartós élelmiszert szivesen fogadok ha van valaki aki ... (2014.12.25. 12:41) Meglepetés
  • NWill: nem vagyok tagja az oldalnak de mint HR-es véleményt mondanék a feltett hirdetések kb 90% már r... (2013.10.20. 08:55) Állás lehetőségek
  • pirimogyoró: @Vitez: Ritka felesleges dolog lenne a kötelezővé tett fénykép, ugyanis bárki, bármilyen képet oda... (2013.08.22. 14:59) Miért kellemetlenkedik valaki?
  • Marietta Kovács: Azt hiszem nagyon sok kedves és korrekt cserepartnerrel találkoztam már itt ezen az oldalon, de il... (2013.06.08. 22:04) Szeretnél-e segíteni?

Linkblog

Közösség

2015.07.24. 11:07 | ad6kap6 | 1 komment

Mikor válik egy kupac ember közösséggé? Kialakulhat-e barátság? 

Évekkel ezelőtt, amikor az ad6kap6 oldal megszületett még nem gondoltunk arra, hogy az oldal nemcsak egy hirdetéseket feladó oldal lesz, hanem egy közösség születik.

A FÓRUM beindulásakor már az első tanácsokat adó beszélgetések megmutatták egy emberi kapcsolatokat kialakító oldal születik. Többször előfordult már, hogy váratlan élethelyzetekben ismeretlen vagy csak az oldalról ismerő emberek segítették egymást. Megértőek, empatikusak tagjaink. Nem kioktatók, nem elemzik a miérteket- szükség az szükség segíteni kell. 

Barátságok születnek, melyek lelki problémákon segítenek - nem vagy egyedül, figyelnek rád. Valaki beteg lesz, többen rákérdeznek mi történik, hogy van,kell-e segíteni. Családi gondok vannak biztatják, ne adja fel, velük is megtörtént - megoldódnak a dolgok - tanácsokat adnak.

Összejöveteleket szervezünk, élőben is lehet találkozni, nemcsak az oldalon. Karácsonykor műsor, ajándék vár a gyerekekre, nyáron lehet együtt nyaralni Zánkán.

img_0013.jpg

Gyűjtünk, ha egy másik közösségnek kell valami hirtelen, ruhát, élelmiszert, taneszközt.

Közösségünk magja néhány tucat ember, akik már 2010 óta velünk vannak és az adminok, akik önkéntesen moderálják az oldalt. A felhasználók egy része újra visszatérő, egy ideig rendszeresen jelen vannak, aztán változik az élethelyzet, gyerek óvodába iskoláb kerül, elmennek dolgozni és egy ideig nem lépnek az oldalra. Majd eszükbe jutunk és újra aktívak lesznek. Volt, aki Pestről vidékre költözött egy ideig nem láttuk, majd előkerült és irta mekkora öröm megint velünk lenni, hisz valahol a barátaivá váltunk és hiányoztunk neki. Folyamatosan bővül a tagság, de az oldalon nem marad mindenki van aki informálódik, felteszi a feleslegessé vált dolgait és már csak ritkán vagy nem is lép be többet. Akik maradnak, azok viszont számítanak egymásra, törődnek egymással.

Folyamatosan foglalkozunk azzal, hogy tudnánk még több emberhez eljutni, hirdetünk, szórólapot küldünk, hogy egy adott környezetben tagjaink tudják ajánlani az oldalt. Újságírok megtalálnak, írnak rólunk. Ilyenkor jelentősen nő az érdeklődés, azonban az igazi, ha valaki személyesen ajánl, mondja el a tapasztalatait.

Nagy különbség van a pesti és a vidéki aktivitás között. Sokszor csalódás a vége , hisz nem lehet apróságot drága postai úton küldeni, a sok-sok bútor, háztartási eszköz is nehezen cserélődik a távolságok miatt. Pár éve átalakult az oldal és belépéskor elsősorban a környéken lévő hirdetések jönnek fel. De mi is próbálunk segíteni szállításnál, cserénél. Van olyan tagtársunk, aki a vasútnál dolgozik és besegít cseréknél - barátságból.Ha több vidéki lenne, ha több egymás közelében lévő, akkor nekik is egyszerűbb lenne a csere, az ajándékozás. (Kb 100 aktív tag már elég a folyamatos működéshez).

Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten voltak próbálkozásaink, hogy alakuljon helyi szervező, legyen egy mag, akik segítenek, de nem voltunk elég ügyesek. Ez lenne a jó irány, de ehhez több szervező, lelkesedő ember kellene. Mivel nem szeretnénk semmilyen egyéb szerveződéshez csapódni (pld párt, szövetség, egyesület, alapítvány, vallási csoport stb) igy sokkal nehezebb a helyzetünk. Az összetartó erő csak az egymás segítése de nem akarunk ezen keresztül politizálni. 

 

Meglepetés

2014.11.02. 15:24 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: karácsony meglepetés ad6kap6

Egyik tagtársunk ötlete volt, bár cipősdoboz meglepetés már régóta létezik. Az új az ötletben az, hogy nem akármit ajándékoz, hanem egy vágyat teljesít. Megadta milyen korú fiúnak, mekkora összeggel hajlandó ajándékozni. Szerinte a kamasz fiúk kevesebb ajándékot kapnak, így ő egy kamasz fiúnak szeretne ajándékozni például:fülhallgató, lego, kabát. 

Mi úgy gondoljuk, hogy ez egy igazi ad6kap6 karácsonyi feladat. Várjuk az újabb felajánlókat, hisz ez igazán személyes, hasznos dolog!doboz.jpg

Na erről mi a véleményetek?

2014.10.16. 17:26 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: kölcsön kályha ad6kap6

2010-ben történt még. Egyik tagtársunk kapott egy kályhát, mert fáztak. Az ország másik feléből érkezett a felajánlás azzal a kikötéssel, ha nem kell már kéri vissza.Lett cserépkályha és írták adnák vissza. Messze is volt, nem is volt jó az időpont. Elaludt a vissza-kályha akció.

 

tűz.jpg

 

 

2014.október. Most  fáznak és kéne a kályha. Kérjük vissza a kályhát. Nincs meg. Nem volt hely, kellett a szomszédnak a kályha - odaadtuk,  elköltöztek és vitték magukkal. Ok, akkor vegyél egyet! Nincs pénzem....

Kérik az oldalt, tegyen igazságot!

?? Ha társkereső oldalon talált párral gond van, akkor szoktál írni, hogy segítsenek?

 

Adakozók

2014.02.07. 12:12 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: adhatsz ad6kap6

Megkértem szakértő ismerősömet segítsen abban, hogy többen legyenek az ingyenesen ajándékozók az oldalon. A válasz elgondolkoztató.

Azok az emberek, akik szívesen válnak meg holmijaiktól és el is ajándékoznák kevesen vannak. Ha megkérdezed őket szívesen adnak, de "gyere el érte, tedd fel az oldalra, oszd ki" - nem szeretnének ezzel időt tölteni. Általában maguktól a játékokat rokonoknak, ismerősnek adják a környezetükben. A ruhaneműt szegény rokon, a takarítónő kapja, ami meg nekik sem kell vagy a szemétben vagy a kihelyezett tárolókban végzi.

Legtöbb dologra az enyészet vár: majd jó lesz valamire és leteszi a kamrába, pincébe és a következő lomtalanításkor kitolja az utcára.

A háztartási gép cseréjekor boldogan veszi, ha elviszik, az akár még működőképes gépet,tv-t- macerás vele foglalkozni.

A gyerek kinőtt síléce, kerékpárja, mint nem kidobni való érték szintén a lomtalanításba kerül végül - csak megrozsdásodik.

43_normal.jpghttp://www.ad6kap6.hu/felso_menusor/hirek/kerekpar

Számítógép - elavul, ha sokat vár, már senkinek sem kell és nehéz is megszabadulni tőle - veszélyes hulladék.

Mobiltelefon - fiókba kerül, majd ha elromlik az új, milyen jó lesz, aztán elfelejtük.

Gyógyszerek - csak a recept nélküli jön szóba: vitaminok, lázcsilapítók, ájdalomcsillapítók, köhögés elleni szerek stb. Halomszám vesszük betegség esetén, majd elfelejtjük, már nem is emlékszünk, hogyvan az új betegségnél megint újat veszünk.

Gondold végig a felsoroltak közül mi az ami rád is igaz? A gyerek megunt füzetei, könyvei, a rosszul kapott ajándékok Nálad felesleges, de van akinek erre nem futja.

Miért nem ajándékozod el? www.ad6kap6.hu. Na jó, ha felhívsz minket (20-4440055) elmegyünk, keresünk helyet, de az ajándékozás öröméről Te fogsz lemaradni! Gondold meg milyen pedagógiai értéke van, ha a gyereked szedi össze a megunt játékait és adja oda annak, aki boldogan fogadja!

Hajrá! Nézz körül a dolgaid között!

nyul

Állás lehetőségek

2013.10.18. 11:08 | ad6kap6 | 1 komment

Fórumonkon napi több tucat álláshirdetést válogat és postol kedves tagtársunk Gál Juli. Köszönet érte.

Hálából javaslatom: jelezzétek vissza sikerült-e állást találni ezen hirdetések segítségével, írjatok történeteket tapasztalataitokról, sikerekről, kudarcokról.

Milyen információkra lenne szükségetek, hogy könnyebben találjatok munkalehetőséget!

Írjatok akár megjegyzést a blogbejegyzésre, írjatok a FÓRUM-ra vagy az info@ad6kap6.hu e-mail cimre.

Mivel tudok segíteni?

2013.08.22. 07:46 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség adhatsz ad6kap6

Sokan azért nem segítenek az ad6kap6 oldalon, mert úgy gondolják, hogy csak apróságaik vannak, azzal minek bibelődjenek. Nagyobb dolgaik meg még "úgyisjóleszvalamire" kategóriába tartoznak.

Tavaly vagy tavaly előtt télen történt, csak most jutott eszembe.

Egyik nap megjelent egy hirdetést, hogy "Leállt a fűtésünk, mert elromlott a keringető szivattyú.Kérem segítsenek!". Ez elsőre elég rosszuil hangzik, hiosz egy téli napon rövid idő alatt kihülnek a falak. Nyilvánvalóan rendkivüli kiadásara - új szivattyú vásárlására - nincs pénze, talán ezért írt az oldalra.

A segítség nemsokára érkezett. Valakinek rosszul tervezték a fűtését és pár hónap után ki kellett cserélni a szivattyút egy nagyobbra. Majd jó lesz valamire lekerült a pincébe a szerkezet. Még szerencse, hogy a hirdetés olvasáakor eszébe jutott. Így egy gyors cimkérés után megérkezett a szivattyú és egy-két nap kihagyással újra volt fűtés.

Neked mi van elrejtve a pincédben? Át kéne nézni, hisz a segíteni mindennel lehet!

nyul

Zánkai nyaralás 2013

2013.07.25. 12:48 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: rászoruló ad6kap6 ingyenes üdülés Zánka

zanka_2013_1374748896.jpg_1288x966

Idén is volt zánkai nyaralás, mint eddig minden évben. 30 gyerek élvezhette szüleivel a nyaralást. Közös főzéssel, játékokkal telt az egy hét.Képeket találhattok: https://plus.google.com/u/0/photos/115076866476331772155/albums/5894585331251488881?hl=hu

Kivételesen idén csak két család mondta le közvetlenül nyaralás előtt a lehetőséget. Reméljük jövőre is lesz ilyen felajánlás és köszönjük, hogy éltetek a lehetőséggel.


A szervezők

 

Szeretnél-e segíteni?

2013.05.15. 17:53 | ad6kap6 | 2 komment

Kedves Barátunk!

Most én kérném a segítségedet. Már vagy 6 éve született az ad6kap6.hu oldal gondolata. Többször változtattunk rajta. Úgy gondoljuk, hogy egy-két technikai javításon kívül működik több ezer felhasználó örömére.

Azonban a működés feltétele, hogy egyre újabb felhasznáók jöjjenek az oldalra és friss hirdetéseikkel még több csere, ajándékozása valósuljon meg.

Ehhez kérném a segítségeteket. Minden olyan felhasználónk, aki szeretne segíteni kérem ajánlja az oldalt barátainak a FACEBOOK-on, a google+, szóban vagy ahogy csak tudjátok. Aki úgy gondolja, hogy játszótéren, ismerősei körében, mukahelyén szívesen népszerűsítené az oldalt, az írja meg a címét és küldünk szórólapot, plakátot.

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

2012.12.28. 22:05 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség ajándék adakozás adhatsz ad6kap6 csere bere

alma.JPGKedves Barátaim, Ismerőseim!

Adni jó… 

Így gondoltuk 4 éve és én most is így gondolom. Sajnos az eredeti ötelt, hogy lesznek olyan barátaim, ismerőseim, akik lelkesen fognak csatlakozni és felesleges dolgaikat odaadni - megbukott.

Persze igazságtalan vagyok azokkal, aki ismerőseim, barátaim közül lelkesen zsákszám hozták a ruhákat, játékokat. Csak ők nagyon kevesen vannak és a lelkesedésük egy-két alkalomnál nem tartott tovább.

Mi, én és a lányok, az önkéntes csapat pedig mindnet megtettünk, hogy a kedvükbe járjunk. Feltettük helyettük, elpostáztuk, elvittük a dolgokat és még a visszajelzéseket is megosztottuk.

Azonban úgy tűnik valami hiányzik a láncból, valami, ami külföldön megvan és itt nem működik. A lelkesedés, a büszkeség, hogy segíthettem. 

Az ad6kap6 strukturájánál fogva csak akkor okoz jóérzést, ha magad csinálod. Ha másra bízod, az egész elvész. Minden ismerősöm, aki csak egyszer is tevőlegesen részt vett az ajándékozásban, aki szervezést vagy moderálást vállalt - megragadt az oldalon. Ki kell próbálni, mert elmondani nem lehet!

Amikor csak messziről, de beleláthatsz az ismeretlen emberek problémáiba és kezedben van a megoldás lehetősége, akkor nem maradsz és újra szeretnél tenni valamit. Sokszor nem nagy dolgokról van szó. Nem nagy dolog, ha adsz egy információt. Ha leforditasz egy szöveget. Ha tudosítasz akciókról. De anyagilag megzakkant családot megleped egy kosárral, hogy meglegyen a vasárnapi ebéd. Amikor az egyik pályaudvarról átkiséred a másik pályaudvarra a vidékről vidékre utazó fiatalt és még uzsonnát is nyomsz a kezébe. Apróságok? Szerintem nagy dolgok ezek is. Pénzben nem kifejezhető, mert egy vadidegen segít egy másik vadidegen embernek, akiket egy virtuális tér tesz közösséggé. De működik.

Az ad6kap6 találkozók a bizonyéitékai, hisz itt találkozik az először szemtől szembe az arcnélküli segítőkkel. Nekik is van saját problémájuk, de lelkesek, mert minden csere, ajándékozás feltölt lelkileg, hogy nem vagy egyedül.

Iskolakezdés...

2012.10.07. 19:01 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség szegénység rászoruló ad6kap6

Sok családnak hatalmas erőfeszítés anyagilag megoldani a szeptemberi iskolakezdést. Idén gyűjtöttünk, hogy a bátonyterenyei gyerekeknek könyebb legyen. Küldtünk iskolaszereket, számítógépeket, ruhákat.

Örömüket a képek örökítették meg. Köszönet mindenkinek, hogy segített!

https://picasaweb.google.com/115076866476331772155/BatonyterenyeBiriMargitFotoi

2012-es zánkai tábor

2012.10.07. 18:36 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: nyaralás nagycsaládosok ad6kap6 ingyenes üdülés

Idén negyedik alkalommal rendeztük meg az ad6kap6 tábort Zánkán. Kedves tagtársunk jóvoltából eddig 20 főt tudtunk nyaraltatni. Idén 110 helyet kaptunk, ami azt jelentette, hogy 18 család jött el egy hétre.

A szállásért nem kellett fizetni, a tábor önellátós volt. Gyerekeket animátorok szórakoztatták. Volt közös sütés, főzés. A debreceniek tánccal készültek. Sok-sok élménnyel tértek haza.

A képeket itt találjátok:

https://picasaweb.google.com/115076866476331772155/Zanka2012Junius2228

Moderálás

2012.06.15. 12:54 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Csak egy FÓRUM bejegyzés volt, amit kivettünk, hisz személyes adatok voltak benne, így írója védelmében levettük a bejegyzést. No, de nem az érdekes, hanem az a bejegyzés, levél, kérdés sorozat, ami utána indult. Miért töröltük? Ki törölte? Utána milyen levelet kapott a kérdésére? stb

Mire jó a moderálás? Ha megfigyelitek sok netes oldal elindul, majd egy éven belül meg is szűnik. Ez szerintem elsősorban a moderálás hiányával magyarázható.A moderálással vagy képes elérni, hogy egy bizonyos irányba haladjanak a dolgok, hogy ha az általad kijelölt szempontokba belefér, akkor jelenjen meg valami.

A mi moderálási szempontunk végtelenül egyszerű: mi nem tűrünk meg pénzt az oldalon, hogy ne egy újabb üzleti oldal legyen a miénk is.Ezenkívül védjük a tagjainkat, ha úgy gondoljuk, hogy nem jogos támadás, sérelem éri őket. (Legalábbis, amíg az igazság kiderül.) Nem szeretjük, ha politizálnak az oldalunkon, ha cigányoznak, zsidóznak stb. Persze az ezeken kívüli véleményeket hagyjuk, hisz azért lehet velünk nem egyet érteni.

Minden moderálás indoklással együtt történik és az adminisztrátor alá is írja az oldalon használatos nick-nevével a megjegyzését.

Azonban nem szabad elfelejteni,hogy moderátorok legalább annyira nem egyformák, mint a valós életben. Vannak kedvesek, tapintatosak, vannak kioktatók és nyersek. Senki nem tud más lenni azért mert kapott egy szerepet a játszótéren. Ő ilyen, meg a válasza is. És ebből adódik a hosszas levelezés, hogy miért kellett törölni, miért ezt írták neki, miért ilyen nyersen fogalmaztak. Hát bocsánat ez van. Én nagyon boldog vagyok, hogy a helyzeteket megoldjuk, néha kicsit félresikerül, de összességében azért haladunk. A moderáló személyt meg nem vagyunk képesek moderálni, ellenőrizni. Meg ilyet nem is hallottam még. Önkéntes és adja magát, ahogy jön neki. Pusztán lelkesedésből őrködik az oldalon.

Köszönjük meg a munkájukat és gondoljunk az eredményre: már több, mint 3 éve megy az oldal és úgy ahogy mi szerettük volna és szeretnénk továbbra is!

nyul

Állásajánlat?

2012.05.22. 20:57 | ad6kap6 | 3 komment

Az ad6kap6 több éves fennállása alatt idénre törtünk meg és közkívánatra ma már a FÓRUMonkon belül lehet állást ajánlani.

Azonban mi ezt is ad6kap6-osra szeretnénk, így szívesen fogadunk mindenkit, aki ért valamihez és feles kapacitását CSERÉBE bocsájtaná. (pl: talpat masszírozok 1 kg gyümölcsért). De lehet nyaralásért kifesteni a vikendházat.

Azonban megjelentek a "furcsa" keresetet ígérők is. Csak otthon kell ülni és degeszre keresheted magadat. Általában semmit sem kell csinálni:

" Először regisztrálj, be majd 4 levelet fogsz kapni,
olvasd végig figyelmesen, most 1-2 órát igénybe fog venni, és ha
mégsem nyerné el a tetszésed, akkor a 2. levél alján törölni
tudod magad, nem jár semmiféle kötelezettséggel. Remélem elnyeri
a tetszésed, és segíthettem megkönnyíteni a mindennapjaidat! Sok
sikert kívánok, és minél több embert hívj meg, neked is annál
jobb lehetőségeid"

Miről is van szó? Szerezz minél több embert - ez a lényeg. Akkor ketyeg az óra, hullik a pénz, ha minél több embert szervezel be. Minél több ember e-mail címe köthető a Te gyűjtésedhez. Persze valamiért Te nem fogsz gazdagodni, de gyanútlanul hatalmas adatbázisra tesznek mások szert, így eladható termékhez jutnak.

Más munkáknál egyszerűbb rájönni, hogy miről van szó, mert induláskor kérnek pénzt és ez azért gyanús. (Persze itt a befizetett pénz tűnik el és semmit nem kapsz érte.)

Én akkor is mérges voltam és több emberrel vitába szálltam, amikor megjelentek az oldalon a termék kostolósok. Ők nincsenek sokan pár cég alkalmaz erre embereket. A lényeg az, hogy akit felvesznek, annak kiadnak egy feladatot: embereket kell toborozni az adott címre, adott időben a kostolásra. (Ezek az emberek nem lehetnek ugyanazok, mert a cég figyeli és csak pár hónap elteltével lehet megint ugyanazt az embert hívni.) A szervező fejpénzt kap. Így szívesen teszi fel egy ilyen oldalra a toborzást, hisz dőlnek a jelentkezők. Jól hangzik megkostolod  a yoghurtot, eszel mézet, iszol sört - véleményt mondasz. Időben kb 1 óra alatt végzel, majd kapsz 1000,. FT-ot. Amikor kitettem kóstolósékat nem értették, hogy ez csak nekik üzlet. Neked kell a kóstolás helyére eljutni és nem mehetsz naponta erre a "munkára". Volt sértődés, de jobb a békesség.

Azt szeretnénk, ha az oldalon a kevés lehetőség tényleges pillanatnyi megoldás lenne mindkét fél részére. Te tudsz varrni én korrepetálom a gyerekedet. Nem szeretnénk, hogy egy-két ügyes ember piramis játékba, MLM-be rángassa az amúgy is nehezen élő tagjainkat. Mostanában új divat a hiteleidet lefaragom típusú okosság. Könyörgöm NE ugorjatok be mindenkinek!

 

nyul

 

Nekünk is többet kell tennünk...

2012.01.15. 09:01 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Napról napra több és több a kérés az oldalon. Ismerőseink száma, akiket sikerül egy-egy ajándékozásra rábeszélni, nem nő. Aki már egyszer adott, úgy gondolja megtette a magáét. Idegen, nem az ismerőseink közül való, magától ajándékozó - nagyon kevés. Indoka mindenkinek az, hogy nincs ideje/macerás/nem akar találkozni személyesen/nem akarja, hogy máskor is kérjenek.

Kérek mindenkit, aki nem akar foglalkozni ajándékok odaadásával. Írjon nekünk az info@ad6kap6.hu oldalra és mi levesszük ezt a terhet a válláról, csak jusson minél több dolog azoknak, akiknek hiányzik: az ágy, a babaágy, a terhesruha, a játékok a gyereknek, a meleg cipő, meleg kabát. De elfér a mosógép, vasaló, hűtő,mikro és babalégzés figyelő is. Mielőtt kidobnád a szánkót, korcsolyát, a megunt kerékpárt gondolj azokra, akiknek ez kincs és nincs esély, hogy megvegyék, pótolják ha elromlott.

Kedves  nyugdíjasok, akik talán nem a tárgyak ajándékozásában gondolkodtok. Rengeteget tudtok segíteni tanácsokkal. Az oldal FÓRUM-án segítséget kérőknek tanácsot, ötletet adhattok, megoszthatjátok tapasztalatokat a fiatalabbakkal. DE lehet korrepetálni, nyelvet tanítani cserébe apróságokért (házi készítésű lekvárért vagy szerelési munkáért).

Figyeljünk egymásra, nem lehet elrohanni, félvállról venni mások problémáit. Lehet, hogy egy aprósággal, egy jó szóval át tudod lendíteni egy nehezebb helyzeten.

Csináld velünk együtt!

nyul

Csiby Éva

info@ad6kap6.hu

 

 

Miért kellemetlenkedik valaki?

2012.01.13. 21:55 | ad6kap6 | 4 komment

Gondolom, aki internetes oldalt készít, üzemeltet stb találkozik olyanokkal akiknek jókedvet okoz a rombolás. Bejelentkeznek egy néven, két néven majd egy újabban. Élvezik a káoszt. Semmi hasznuk nincs benne, csak a játék. Mi meg mérgelődünk.

Közben meg éktelen helyesírással átkozódik. Én naívan azt hittem a rosszindulatnak mindig oka van. És most kezdem érteni, hogy nem kell más csak az unalom. Sajnálom őt, de hogyan tudok segíteni rajta?

Helyette közvetíthetne jó dolgokat is. Segíthetne, akár a mi munkánkban is.

 

 

 

Miért hagyta itt az oldalt?

2011.11.29. 12:42 | ad6kap6 | 10 komment

Szinte az elejétől velünk volt. Még akkortól, amikor a csere nem is létezett, csak kérések és felajánlások. Nem akartuk a cserét, de a közösség kívánságának engedtünk és átalakítottuk az oldalt. Árusítani viszont sosem lehetett.

Most úgy gondolom, hogy erre lett igény, de nem akarjuk, hisz elvesztené az oldal az eredetileg megfogalmazott szándékát, hogy felesleges dolgaidat ne tedd félre, ne dobd ki, hanem ajánld fel az oldalon, hátha más hasznosítja.

Valóban vannak az oldalon olyanok, akik a sok ingyen/kevés cseréért felajánlott dolgokat a haszon reményében kívánják megszerezni, és vannak, kik úgy szeretnék használni az oldalt, mintha egy hirdetős felület lennénk és próbálnak pénzt kérni a felajánlott dolgokért.

Gondolom az oldalt elhagyó tagunk is azért ment el önként, mert egyszerűbb elmenni, mint kizárva lenni. Nagyon sajnálok mindenkit, aki még nem vette észre, hogy ez nem  a VATERA a TESZVESZ. Ott ha felteszel valamit eladhatod. Nálunk elajándékozhatod, vagy elcserélheted, de pénzt nem kérhetsz érte.

Ez így is marad.

Adni, de kapni is meg kell tanulni

2011.10.21. 15:00 | ad6kap6 | 5 komment

Címkék: segítség ad6kap6

Nagyon nehéz adni, mert lusták vagyunk. Nem akarjuk kidobni, rakosgatjuk, majd gyorsan meg akarunk válni tőlük. Így keletkezik a szemét, ami még tegnap valakinek örömet is jelenthetett volna. Sokszor kell mondani, hogy nézz körül és tedd fel az oldalra. Ja azt nem azt már végképp nem. Ok, feltesszük mi. Aztán megköszönik és ugye milyen jó?

Kapni is nehéz. Odaviszem. Csak egy cipő, sosem hordott. Ajándék. Nem néz a szemembe, szégyelli. De miért is? Nekem van, egy ostoba vétel volt, csak a lelkemet nyomassza, így legalább azt hiszem másnak hasznos. Odaadom, halk köszönöm és elrohan. Később a neten nagy köszönöm, igazán hálás, de ott személyesen - ciki. Még tanuljuk mind a ketten.

Persze nem is erről akartam írni, hanem a csalódásról.

Sok történetem van, aranyos is borzasztó is. De a legfájdalmasabbak a csalódások. Jellemző történet az oldalon, amikor lehetetlen élethelyzetből az oldal 180 fokot fordít, és mint a tündérmesében minden jóra fordul. Nem egy ember munkája, sok-sok ember összefogása következtében kerekedik a történet. Gyönyörű zárókép: a család új otthonban, a gyerekek, felnőttek boldogok. Na itt az amerikai film vége. Majd következik a magyar valóság: aki eddig nem tudta beosztani az életét, a pénzét, az energiáit, az ezután sem. Aki eddig kereste a kifogást, hogy  miért nem dolgozik, az most is keresi. Amikor az újabb lehetőségeket is feléli, megint az oldalhoz fordul és várja a csodát. És megint segítünk, nyugdíjas önkéntes a lelkét kiteszi, hogy megint jobban érezzék magukat. De ez így igazságtalanság. Mindig azok kapjanak, akik a legjobban tudnak sírni? Az  meg, aki becsületesen végzi a dolgát, aki két állásra bevállal egy harmadikat, annak meg semmi, úgy is megoldja?

Szeretném ezt a gyakorlatot megváltoztatni. Évente csak egyszer lehet segítséget kapni, olyan fogjunk össze típusút. Ne mindig ugyanazoknak gyűjtsünk. Hagyjunk életteret a csendesebbeknek is.  Próbáljuk meg beosztani a lehetőségeinket!

 

 

 

 

 

Dzsungel

2011.05.11. 19:03 | ad6kap6 | 2 komment

Címkék: ad6kap6 kótyavetye pénz munka nélkül

Dzsungel matrica, Tesco-s pontok, Spar pontok és egyéb…

 

Nem értem…

Sajnos nem értem, hogy ha valaki valamit ingyen kap, akkor azért miért kell csereterméket kérni… Jó hogy előtte vásárol X összegért a közértben, - mert hát enni muszáj -, de a matricákat, pontokat ingyen kapja. Ha gyűjti, megtartja, ha nem akkor miért nem lehet az ’ingyen’ továbbadni annak, akinek katalógusa van, és hiányzik neki az adott darab. Miért kell ilyenekből is „hasznot húzni”…  Tegnap egy ismerősöm két csomag dzsungel matricát csak úgy odaadott nekem, holott én nem gyűjtöm, de elfogadtam, mert tudom itt jó helye lesz, hiszen nap mint nap látom, hogy kérnek ilyet az oldalon. Pár nappal ezelőtt a Sparban vásároltam, és egy kisfiú odajött hozzám, udvariasan köszönt, hogy szeretné tőlem elkérni a matricákat, amennyiben nem gyűjtöm őket. Miután átnyújtottam neki, aranyosan megkérdezte, hogy segíthet-e pakolni nekem. Én örömmel odaadtam neki és nem kértem érte X,Y dolgokat…

Már annyiszor hangsúlyoztuk, hogy az oldal eredeti célja az önzetlen segítés, vagyis ingyen felajánlom, köszönömért cserébe. Ez már ugyan egy kicsit eltér, akkor legalább az ingyen kapott dolgokat adjuk tovább ingyen.

 

 

TV

Mi történik a háttérben

2011.03.30. 20:45 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: köszönet adakozás ad6kap6

Gondoltam leírom, hogy mi történt a napokban.

Pár hét óta egy titokzatos FÓRUM bejegyzés van az oldalon, ami egy ruhaosztásra hívja a tagokat. Gál Juli tette fel, aki aktív tagja egy közösségnek, ahol évente összegyűjtik a rászorulóknak a ruhákat. A múlt hét végén le is zajlott nagy sikerrel a ruhabörze. Több tagunk is járt Julinál és sok szép ruhával, cipővel mentek haza.

Minden ilyen börze után elég sok, főleg felnőtt ruha megmarad, ami hely hiányában útban van. Juli hatalmas munkával bezsákolta ezeket, majd ad6kap6Andival elmentünk a sok-sok zsák ruháért. Szétválogattuk őket. Egy részét feltettük az oldalra: férfi öltönynadrágok, ingek, női szoknyák, nadrágok, magassarkú cipők. Félretettünk a Hajléktalan Óvinak kis ruhákat, cipőket (szüleiknek egy pár pullovert. A holmi nagy részét bedobozoltuk és elküldjük margo-nak Bátonyterenyére és Nórinak az Igazgyöngy Alapítványnak Berettyóújfaluba.

Köszönet Gál Julinak a lehetőségért! Köszönjük a tagság nevében sok-sok munkáját!

 

 

 

 

Túl szép, hogy igaz legyen

2011.03.20. 21:08 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: ajándék becsapás ad6kap6

 
A minap feltűnt az oldalon egy hirdetés, hogy valaki ingyen diót és mogyorót ad. Annyi volt a kikötése, hogy írják meg, hogy hány gyerek van a családban, és ki hány kilót kér és miből. Az, hogy hány gyerek van a családban kisé furcsa kérdés, ám legyen. Nagyon sok jóhiszemű felhasználó jelentkezett, és kért pár kiló mogyorót vagy pár kiló diót. De volt egy kis bökkenő: az illető, aki felajánlotta a magokat vidéki volt. Kérte, hogy utalják el neki a postapénzt, és majd ő utána feladja a csomagokat. Nagyon sokan elkérték a címét, bízva abban, hogy a pénz elutalása, feladása utána megérkezik a megígért dió és mogyoró.
Ám hamar kiderült, hogy a pénz beszedése után semmilyen magvak nem jutottak volna el a felhasználókhoz…
Sajnos a legtöbbünk vakon megbízik a másikban, mert sajátmagából indul ki, hogy ő biztos elküldte volna a megbeszélt dolgokat. De még minidig vannak olyanok, akik kihasználják a rászorulóbb társukat, hasznot húzva belőlük.
Legyünk még óvatosabbak, és ha egy mód van rá kétes ügyletekbe ne menjünk bele!
 
TV

Önkéntesek éve

2011.01.22. 12:27 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: önkéntesség ad6kap6 önkéntesek éve nem vagy egyedül segítő szó2011. az önkéntesek éve. Mit jelent ez a szó? Önzetlenül segíteni másokon. Pont azt, mint amit az ad6kap6 oldala nyújt. Két fél létezik egy adakozó és egy kérő. Az adakozó azért ad, mert számára már feleslegesek a dolgok, a kérő meg azért kér, mert neki segítséget jelent a másik által felajánlott dolog. Sajnos manapság egyre kevesebb az adakozó, annál inkább több a kérő. Ám segíteni nem csak tárgyakkal lehet, néha elég egy szó, vagy egy kellemes beszélgetés. Itt erre is lehetőség nyílik a felhasználóknak, hisz ügyes-bajos problémáikat kibeszélhetik a fórum különböző topikjaiban. Ha hiszik, ha nem ez nagyon sok ember számára fontos, hisz érzik nincsenek egyedül.

Reményeink szerint idén megduplázódik tagjaink száma, hisz önkéntes programot hirdettünk,vidéki kisebb és nagyobb városokban. Első lépésben szórólapok és plakátok terjesztéséhez szeretnénk, ha hozzájárulnának vidéki felhasználóink. Második lépésben majd egyes megyék városaiban szeretnénk összekötő önkéntes munkatársakat, akik összefogják az ottan kialakult kisebb ad6kap6 csoportokat. Tagjaink jó része vidéki, akikhez nehezen vagy éppen egyáltalán nem jutnak el a csomagok, hisz a postaköltség nem két fillér. Erre lesznek jók a központi segítők, mert ők fogják koordinálni a leérkezett csomagokat. Tudjuk ebben nagyon sok munka van, de ha valaki az önzetlen segítségét felajánlja ehhez, az már egy szép gesztus tőle.

Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés az ad6kap6-nak.TV

Papenka és az önzetlen segítség

2011.01.21. 12:20 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: ad6kap6 önzetlen segítség nagy családos

Ezt írta Papenka, oldalunk egyik tagja:

 

Néha hihetetlen hogy kitől kapjuk a segítséget!
Még tavaly adtam fel egy hirdetést,4 gyermekünk van és hogy bármilyen segítséget elfogadunk! Erre nemrég egy 6 gyermekes család jelentkezett az egy éves ikreknek ruhákat és játékokat hoztak és még élelmiszert is!!!! Nagyon meglepödtünk és persze borzasztó jól esett!!! Mondta ök is voltak rossz helyzetben és ök is kaptak segítséget. Tudják, milyen ez!!!!

Az érdekes és újra tanuságos, hogy hamarabb segít egy ugyancsak nehéz helyzetben lévő, egy másik nehéz helyzetben lévönek!!!!!

Köszönjük!!!!

 

Mi is köszönjük Papenka, hogy megírtad. Remélem többen elgondolkoznak ezen.


moderátor/ny

Karácsonyi jókívámság

2010.12.23. 09:07 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: karácsony ajándék meglepetés ad6kap6

Mostanában, mikor elég sok beírás érkezett a fórumba
a mértéktelen kérésekkel, viszonzatlan adományozással
kapcsolatban, mikor már-már elkeseredtem, hogy miért kell egy
segítőszándékkal létrehozott oldalon ennyi elkeseredett beírásnak
lenni, olyan dolog történt velem, amit úgy érzem, meg kell írnom
nektek! Találkoztam egy kedves, fiatal hölggyel, két apróságot
vittem neki ajándékba. Ő átadott három szép almát, piros
paprikával díszítve. Kettőt a felajánlóknak, és egyet nekem, mint az
átadónak. Ahogy beszálltam az autómba, és magam mellé tettem a
kis csomagot, tudtam, hogy én már megkaptam erre a
karácsonyra a legnagyobb ajándékot. Figyelmességet, kedvességet,
szeretetet. Köszönöm szépen!

TakiAndi

 

 

Nagyon jó - karácsonyi hangulat - öröm

2010.12.02. 11:41 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: blikk ad6kap6 segíts magadon

Délelött csengett a telefon és kedves hang üdvözölt. Gratulál, mert egy általunk ajánlott tag nyerte a BLIKK-Ringier nyereményjátékán az 50.000,-Ft-os TESCO élelmiszer csomagot.

Még október végén írt gáljuli, hogy olvasta a BLIKK-ben a felhívást. Ajánljunk már családokat, hisz ez is egy esély, hogy egy kicsivel jobb legegyen a karácsonyuk. Rögtön sorolta is, kik azok, aki szerinte megérdemelnék. Jó hosszú volt a lista. Mondtam Julinak ez így nem fog menni, én azokat szeretném ajánlani, akikről meggyőződtem már, hogy tesz azért, hogy jobb legyen neki, az ad6kap6-on a tagok véleménye jó róla. Ők vállalhatók. Így én magam több ajánlást írtam, de Juli is írt, más is írt. (Az volt a feltétel, hogy ne saját magát ajánlja valaki, hanem a szomszéd, ismerős stb.)

Így engem hívtak, mert az egyik nyertes egy általam ajánlott lett. Egyben elújságolták, hogy szintén ad6kap6-ra hivatkozva egy másik család is nyert már.

Nagyon nagy öröm ez, hisz ez az igazi segítség, amikor valaki felfigyel egy hírre, tovább adja, majd egy közösség képes ajánlani valakit.

Most is van ilyen hír: "Kályha-fűtés pályázat" az oldalon.

Tegyünk magunkért, mert úgy könnyebb, a segítség beiindul!

Jó Mikulást mindenkinek!

nyul

 

Nagy átrázás

2010.11.28. 16:13 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: hiszékenység becsapás ad6kap6 hálózat építés pénz munka nélkül

Már nem először történik meg, hogy az ad6kap6.hu oldalon, hogy "segíthetek, munkát ajánlok" hirdetés. Sajnos mindannyiszor kiderül, szó sincs segítségről, de még munkája sem lesz senkinek.

Általában eltellik egy 15-20 perc, mire levesszük a hirdetést, mert előtte ellenőrizzük hátha éppen most lesz tényleg valami komoly, tényleg segít, tényleg munkához juttat. És mire kiderül, hogy becsapós, addig több ember jelentkezik, reménykedik, majd csalódik még jó ha nem kerül pénzébe. Mindig levisz az oldalról, mert nem mondja meg előre mi az a projekt, amihez csatlakozni lehet. E-mail címet kér, majd mindenkit figyelmeztet, gondosan olvasd el, felelőssen dönts.

A mai ilyen ajánlat: legyen jobb a családi életed. (Az hogy ebben sehol sincs munkalehetőség, az az eső pillanatban kiderül.) Ugy lesz jobb az életed, hogy a családot a pszihológus és a bankszakember egybetartja, ez egy egy olyan fantasztikus tudás, hogy meg kell fizetned. Lépj be ebbe a hálózatba, a te családi életed is megjavul. Eredteileg - itt egy nagy összeg szerepel - ennyibe kerül a belépés, de most egy fantaszikus lehetőség, te már 2000,- FT-ért részese lehetsz. Ez persze bagó, így mindneki felbuzdulhat, hú hát ilyen egyszerű.

A korábbi fantasztikus lehetőségek is hasonlóak voltak. Persze van, amkor nincs ekkora vár építve mögé, van amikor azt mondják csak fizess most párszáz Ft-ot és pár nap múlva több ezret kapsz vissza. Bár arra is rengeteg volt a jelentkező. Akkor is rám haragudott mindneki, hogy elvettem a nagy " lehetőséget ".

Kiváncsi lennék arra, hogy ezeket a "hálózatépítőket" miért nem lehet megfogni, megbüntetni vagy mindig abban kell bízni, hogy csak kevés ember a hiszékeny? Nem lehetne felvilágosítani az embereket, hogy nincs ingyen semmi? Hogy 200 Ft-ból nem lesz többezer munka nélkül?

Én még a remény felmutatását is disznóságnak tartom, és üldözni fogom a magam módján. Úgyhogy itt üzennék mindenkinek, az oldalon keresztül ne próbáljon senkit sem becsapni, mert erre különösen figyelünk!