ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Segítség kérés

2024.01.25. 12:28 | ad6kap6 | Szólj hozzá!

Címkék: segítség rászoruló ad6kap6

Induláskor, 2010-ben szinte mindennap volt egy kérés hol kisebb, hol nagyobb. Volt amikor egy egész penészes lakás lakói - több gyerek, papa, mama laktak egy lakhatatlan lakásban. Kapcsolatainkkal, segítettünk. Volt amikor a tetőt vitte a szél - vidéken - megoldottuk. Persze volt már akkor is olyan, hogy a hétvégi bevásárlás maradt el, a tagok kiegészitették és mint a kőleves mesében mindent összeadtak, hogy meglegyen a vasárnapi ebéd.

Azóta 14 év alatt ezek a kérések eltüntek. Nem azért, mert jobb lett a helyzet. Úgy érzik a vidéken élők, hogy nemcsak km-ben, de érzelmileg is messzebb kerültek. Nem hisznek abban, hogy várható a segítség, igy inkább meg sem próbálják. 

Megdrágult a posta, nehezen küldenek élelmiszert, hisz a postaköltségért is lehetne ezt azt venni inkább. Pedig van megoldás: meg lehet nézni, hogy az adott településre melyik cég visz házozszállitással. Meg lehet rendelni és a közelből ingyen vagy kevés pénzért szállitanak. Igy jut több kiló liszt, cukor, tej tartós élelmiszer. A COVId alatt igy küldtünk segitséget.

De létezik gyógyászati segédeszköz küldés is. Volt olyan, aki súlyos cukorbeteg és elromlott a mérője, vagy a tesztcsikra nem volt pénze. Ezt is lehet online rendelni és házhoz viszik. Olcsóbb és egyszerűbb, mint megvenni és postán feladni.

Ilyet régen is csináltunk, amikor Kaposvárra küldtünk egy vak nyugdijas kutyájának konzervet, a helyi kutyaeleség boltból. Ismerték is, még azt is tudták, hogy mit eszik szivesen a kutyus.

Lehet segíteni, ha van akarat.kutya-ember_baratsag_tars_a_menhelyrol_image1.webp

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr418311063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása