ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Csere-bere

2010.02.04. 08:14 | ad6kap6 | 6 komment

Címkék: élet tolerancia öröm szegénység megértés türelem rászoruló ad6kap6 csere bere

 

Megértés, együttműködés. Ez lenne a feladat. A lapon megint forrnak az indulatok. Vannak, aki felügyelik a rendet, figyelnek. Örülök a munkájuknak, mert ennyivel kevesebb a mi munkánk és jut másra is például, hogy leírjak egy-két dolgot.
A csere-berétől  féltem, mert úgy gondoltam, hogy nem a segítésről fog szólni és akkor már nem a miénk.  Egyszer egy átadásnál a kezembe nyomtak 4 yoghurtot, hogy küldik Maya-nak a sok szép dologért, amit küldött a kisgyereknek Újpestre. Na, hisz ez természetes, ne már csak úgy adogassunk egymásnak, hanem aki úgy érzi hadd adjon valamit, ha nem is értékben, de gesztus jelleggel. Így amikor levél jött, hogy szükség lenne a csere-berére – gondoltam bele kell férjen, legfeljebb majd levesszük. Jól is ment egy darabig. A problémák később jelentkeztek. akik egymás közelébne laknak tudnak cserélni, akik távol ott már bizalom kell én feladom, te feladod postán. Amit felajánlanak és amit kapnak próbálják értékarányosra tenni, ami vitára adhat okot. Felmerül a pénz, ami nálunk tilos, mint egyszerű csere eszköz. Persze jöttek viták, veszekedések és mindenki rosszul érzi magát.
Az is félreértés, ha valaki egész apróságokkal rakja tele az oldalt (szájfényemért kérek egy narancsot). Egy idő után azért rendeződni látszanak a dolgok. Többféle csere van: a  közel értékarányos, amikor drágán vett pl babakocsit cserélne valaki autós babaülésre. Vannak látványosan csak szimbólikus cserék, amikor értékesebb dolgot egy tábla csokiért. Vannak a szociális cserék: valami használati tárgyam, amit még tudnék használni, de elcserélném élelmiszerre, pelenkára, mert az most nagyon kell.
Érezzük, hogy a háromféle dolog mennyire eltér egymástól. Értsük meg, hoygy a másik félnek a csre leírásakor már látszik, mi az alapvető problémája. Ne ítéljük el azt az embert, aki a kabátját egy liter olajárt felajánlja és meglátja, hogy mennyi minden ingyen elérhető, úgy gondolja, ha több néven bejelentkezik, talán ez a sok-sok mindnen könnyen elérhető. Így járt  az egyik budapesti lány is. Nem ismételném el a neveit, hoyg ne szítsam, a tüzet. Amikor észrevettük, megírtam neki: örülök, hogy itt van az oldalon és segíthetünk. Azonban a többiekkel szemben nem tisztességes, ha több néven szerepel. Nincs semmi baj törlöm a neveit, válasszon egy újat és kezdjen új életet, tiszta lappal.

Lányok, segítők! Ilyenkor kell a megértés. Néha bujj bele a másik bőrébe! Nem akart ő mást , mint a sok-sok mindent. Észrevettük, megértette. Itt a vége. Ha ezt továbbpörgetjük, elzárjuk magunkat annak az örömétől, hogy bizalmat adtunk, lehetőség és egy kicsit példát is mutatunk. Ha kizárjuk, a gyűlölet irányába megyünk. Az nem jó nekünk sem.
 Erről az oldalról senki sem fog gazdagon távozni, javakat halmozni. Bár ezzel vitatkoznék, hisz pozitiv energiákat azért gyűjthetünk.
Mosolyogj, légy türelmes és képzeld el, hogy a másiknak is vannak érvei, hallgasd meg!
Szép napot mindenkinek!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr761728460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dasilva64 · https://www.facebook.com/korulottemavilag 2010.02.05. 07:24:47

De jó a téma! Van aki ár ismeri a történetet, de a többség nem hát leírom, tanulságos. Két város (kb 50 km-re egymástól) két lakója között úgy tudott létrejönni egy csere, hogy vállaltam a szállítást. Műszaki cikket műszaki cikkért, nagy dobozt nagy dobozért cserébe. Leszállítottam A-ból B-be, majd vittem volna B-ből A-ba a csere csomagot, amikor a cél előtt nem sokkal kaptam a telefont, hogy baj van, a csomagban lévő dologhoz hiányzik valami és így nem használható. Kérték, ne adjam oda egyenlőre a csere dobozt. Pár nap múlva már A-ból jött a telefon, hogy miért nem kapja meg a dobozát, ő végül elküldte, amit ígért?! Üzenetek jobbra-balra, elkeseredés, rossz szájíz mindkét oldalon.
Tanulság (számomra): bármit szállítok, bontassam ki azzal, aki kapta, ellenőrizze, hogy minden rendben van-e.
Tanulság (a cserélőknek): nézzenek meg mindent azonnal, tisztázzanak mindent előre, de ami a legfontosabb, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szerette volna, ne ítéljen senki elhamarkodottan!!! Ha a másik kifelejett valamit, nem biztos, hogy sunyi módon így akarta elpasszolni használhatatlan valamijét, lehet, hogy csak nem jutott eszébe. Ha a minőség nem az elvárt, az is következhet abból, hogy más az én szóhasználatomban az alig használt, és más az övében.

Egyetértek, minden vitás esetben próbáljunk meg toleránsak maradni, ha már az élet egyéb területén olyan kevés toleranciával találkozunk!

Adri01 2010.02.07. 11:57:10

@dasilva64: Ez így van ismerős a történet mivel az egyik szereplője én vagyok fel is vállalom!De azért annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy a nagy felháborodás és sár dobálás után megtudtuk beszélni a dolgokat igyekszünk meg is oldani mindent hogy jó legyen részemre is és a másik részére is!Mivel egyikőnk sem haragtartó csak hirtelen haragú így miután jól kibeszéltünk mindent sikerült megegyeznünk mondhatnám azt is hogy puszi pajtások lettünk!A következtetéseket pedig levontuk mi is mások is tegyék ezt!!!!

Mindezek ellenére köszönjük hogy a szállításban segítséget kaptunk tőled és elnézést kérek mind kettőnk nevében a kellemetlenségekért!

Adri01 2010.02.07. 12:03:16

@Adri01: Bocsánat az előző kommentet én írtam és nem dasilva64!!!!

wadmacs 2010.07.19. 00:38:50

"Erről az oldalról senki sem fog gazdagon távozni, javakat halmozni. Bár ezzel vitatkoznék, hisz pozitiv energiákat azért gyűjthetünk.
Mosolyogj, légy türelmes és képzeld el, hogy a másiknak is vannak érvei, hallgasd meg!
"
véletlenl kerültem az oldalra...nagyon tetszik...az is ahogy rövid olvasás után ...kevés tapasztalat után szóval ahogy látom a probléma kezelésed... sok eröt türelmet hozzá!!!

pecazz 2017.07.30. 07:55:53

Sziasztok, jó a blog, de lehetne több csere-bere poszt.

---

Apróhirdetés feladás ingyen, 1 perc alatt - Booha.hu apróhirdető portál.
booha.hu/
süti beállítások módosítása