ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Kinek segítsünk?

2010.03.28. 21:35 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: segítség szegénység ad6kap6

Ismét felmerült egy probléma: kinek segítsünk?
A minap feltettek egy kérést az oldalra, miszerint angol nyelvű könyveket, tanszereket szeretnének kérni, hogy Kenyában az ottani gyerekeket taníthassák. Ez egy nagyon szép kezdeményezés, csak nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb oldal, erre a kérésre. Néha még magunkon sem tudunk segíteni, nemhogy külföldi embereken. Azt javaslom, hogy előbb tanuljunk meg mi magunkon, majd közvetlen környezetünkön, és aztán másokon segíteni.
Sajnos nálunk is nagyon sok a szegény, valóban nyomorban élő ember. Nem is kell messzire mennünk, - hiszen hazánk nem olyan nagy - és máris sok szegény, nélkülöző családot találunk, ahol szintén nagy örömet okoz akár egy használt ruha, cipő vagy egy-egy tábla csokoládé.
Persze mindenkinek saját joga, hogy ki kinek nyújt kezet a bajban, minthogy az is, hogy ki kinek adja oda felajánlott dolgait.  
TV

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr701875933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dasilva64 · https://www.facebook.com/korulottemavilag 2010.03.31. 08:48:09

Maximálisan egyetértek! Sajnos az emberek többsége szívesen segít másokon - csak éppen a megsegített legyen minél messzebb, különbözzön minél inkább tőlünk, és legyen a segítség minél látványosabb. Cunami a Távol-Keleten, földrengés Haitin, árvíz Romániában, stb, mi magyarok rohanunk erőnkön fölül adni. Talán hogy halkítsuk lelkiismeret-furdalásunk hangjait, hogy visszhangozzon jó hírünk a világban, hogy kipipálhassuk a jótékonyságot, mint feladatot. De sokszor képtelenek vagyunk segíteni a szomszédnak, saját családtagjainknak, szűkebb környezetünkben a rászorulóknak. Kijelentjük, miért nem intézi jobban az életét, magára vessen... És ezzel abba a hamis hitbe ringatjuk magunkat, hogy velünk ez nem fordulhat elő, Haiti, Thaiföld, még Románia is messze van, az ottani katasztrófák minket nem érhetnek. Valamint elég ha kellő előrelátással élünk, velünk nem történhet baj (mert ugye a szomszéd is a saját hibájából nem tudja fizetni a részleteket, minek vette fel?!). De sajnos nem így van, bármikor bárkivel megeshet, hogy nehéz helyzetbe kerül. És akkor nem kioktatásra, lenézésre lesz szüksége, hanem segítségre.

Próbáljunk meg mi itt olyan kis világot teremteni, ahol számíthatunk egymásra, ez a lényeg, azt hiszem. Kenyát meg hagyjuk más fórumokra:)))
süti beállítások módosítása