ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Hiszékenység

2010.04.16. 11:23 | ad6kap6 | 1 komment

Címkék: segítség hiszékenység ad6kap6

 
Egyre több olyan levelet lehet olvasni az oldalon, hogy: „Ne higgy neki…”, „Feladtam a csomagot, állítólag ő is, de nem kaptam meg…”. Miért van ez? Talán mert túl hiszékenyek vagyunk? Vagy tán túl becsületesek és azt hisszük, ha mi feladjuk a másik is küldi a csomagot? Igen, a legtöbb esetben így van, de sajnos akadnak olyan emberek, akik nem így gondolják. Ez nagyon elszomorító, mert felmerül egy újabb kérdés: kiben bízzunk meg? Természetes, ha családtagjainkban, barátainkban feltétel nélkül megbízunk. De mit tegyünk, ha egy idegennel kerülünk szembe? Az oldalt úgy kell tekinteni, mint egy nagycsaládot, még ha személyesen nem is ismerjük egymást, el kell hinnünk, hogy megbízható emberekkel csereberélünk. Ha azonos városban élünk, egy személyes találkozással meg lehet oldani a cserélést és akkor nincs is semmi probléma, de ha az egyik illető vidéki és kéri, hogy adjuk fel a csomagot, akkor elgondolkodunk, hogy megéri-e nekünk a kockázat. Felmerül bennünk a kérdés: vajon megkapom, amit ő viszont küld?
Mindenki maga dönti el, hogy ennek ellenére is postára adja felajánlott dolgát. Garancia persze semmire sincs, de próbáljunk meg egymásnak kölcsönösen segíteni azzal, hogy nem verjük át a másikat. Az ilyen dolgok előbb-utóbb visszaütnek, és aki már egyszer „megégette magát”, az nem fog több embernek segíteni. Aki viszont másokat becsap egy idő után nem kap segítő kezet és egyedül marad a saját problémáival. Hajlamosak vagyunk egy rossz tapasztalat miatt mindenkit ugyanolyannak elkönyvelni és ez talán nem is a mi hibánk.
Ne felejtsük el, segíteni másokon, egymáson és kölcsönösen nagyon szép dolog! 
TV

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr541926391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Posfalu 2010.04.19. 11:21:26

Csak néhány jó tanács a postai cseréhez:nagyon sokat segít ha megnézzük a csere partner értékelését persze ebből sem mehetünk biztosra lehet az illető régen hibákat követett el illetve mindenkinek nem felelhetünk meg mi sem,de sokat elmond ha nagyon sok embernek negatív vagy pozitív a véleménye az illetőről.Ha új felhasználóról van szó akinek még nincs értékelése akkor nézzük meg a bemutatkozását,vagy próbáljunk kommunikálni vele,néhány levél amiből kiderül hogy őszinte-e vagy csak átfut a válaszokon,kikerüli a kérdéseket stb.Én személy szerint ott gyanút fogok ha az illető magasabb értéket ajánl fel mint amit én kérek,közbe meg azt írja hogy mennyire nehéz körülmények között él.Vannak apró jelek amiket ha figyelembe veszünk nem csalódunk a csere partnerbe.Ha meg ugy érezzük hogy az illetőbe nem bízunk meg,kérjük hogy az ajánlott szelvényt fotózza le és küldje el e-mailbe ha ezt megteszi akkor nézzük meg hogy le van-e pecsételve,a mi nevünkre szól-e és ha minden rendben van küldhetjük a csomagunkat vagy várjuk meg amíg megérkezik az övé.
süti beállítások módosítása