ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Miért hagyta itt az oldalt?

2011.11.29. 12:42 | ad6kap6 | 10 komment

Szinte az elejétől velünk volt. Még akkortól, amikor a csere nem is létezett, csak kérések és felajánlások. Nem akartuk a cserét, de a közösség kívánságának engedtünk és átalakítottuk az oldalt. Árusítani viszont sosem lehetett.

Most úgy gondolom, hogy erre lett igény, de nem akarjuk, hisz elvesztené az oldal az eredetileg megfogalmazott szándékát, hogy felesleges dolgaidat ne tedd félre, ne dobd ki, hanem ajánld fel az oldalon, hátha más hasznosítja.

Valóban vannak az oldalon olyanok, akik a sok ingyen/kevés cseréért felajánlott dolgokat a haszon reményében kívánják megszerezni, és vannak, kik úgy szeretnék használni az oldalt, mintha egy hirdetős felület lennénk és próbálnak pénzt kérni a felajánlott dolgokért.

Gondolom az oldalt elhagyó tagunk is azért ment el önként, mert egyszerűbb elmenni, mint kizárva lenni. Nagyon sajnálok mindenkit, aki még nem vette észre, hogy ez nem  a VATERA a TESZVESZ. Ott ha felteszel valamit eladhatod. Nálunk elajándékozhatod, vagy elcserélheted, de pénzt nem kérhetsz érte.

Ez így is marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr203421835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lili81 2011.12.01. 21:46:47

Bár nincs név kiírva,de mindenki tudja kiről is van szó!Felháborítónak tartóm az itt leírtakat.Megkérdezte tőle egyáltalán valaki hogy miért is döntött így?Én tudom, és az író és társai helyett is szégyenlem magam!De mindenki számoljon el saját maga tetteivel!
Sajnálom hogy ilyen megtörténhet..........

dasilva64 · https://www.facebook.com/korulottemavilag 2011.12.02. 12:54:24

Nem értem.... Mit tartasz felháborítónak? Ki helyett szégyelled magad?

lili81 2011.12.02. 20:21:54

A lényeg ebből az egészből az, hogy ha valaki((( nem megsértődik, megharagszik, vagy felkapja a vizet,))) hanem egyszerűen reménytelennek lát valamit, és elege lett belőle, mert többségben van az aki jobban jár ....
akkor az már gyanús????
a moderátor a legelső levelével azonnal vádol!
a lehetőség meg sincs adva arra, hogy a másik felet megkérdezzük, meghallgassuk, hogy miért van ez???
{{{{Hála az égnek, a jó kapcsolatoknak, a sok évnek köszönhetően, rajtam és még pár felhasználón keresztül tájékoztattuk azt a személyt, hogy a háta mögött, milyen stílusban kellett megvádolni, kibeszélni , csak hogy képben legyen!!!!}}}}
Szóval rögtön támadunk, aztán csodálkozunk hogy az a tag, mindegy hogy 1 napja, vagy 5 hónapja van az oldalon, de ezt igazságtalannak érzi...
A csere létrejött, pénz átadás volt?
Nem hinném...
Rosszindulat volt, vagy megfizetés egy régi sérelemért( szivárvány, reni 25) ki tudja...
utána nem járunk semminek, csak vádolunk.
bezzeg annak utána kell járni, kinek kije halt meg, valóban meghalt-e, miért éhezik, éhezik-e a család, ő az a személy, máshol is kér????

Kérdem én!!!!
Valaki volt már olyan helyzetben közületek hogy végig gondolja ki mit miért tesz?

Akik itt az oldalon hozzászóltok, és kutattok mások után, volt már olyan helyzetben valaki hogy kérnie kellett???
mert nem tudott enni, nem tudott enni adni a családjának, gyógyszert venni a gyerekének, vagy menekülnie kellett a házastársa elől?????

nem hinném!

Itt úgy látom csak kiegyensúlyozott, biztos anyagi háttérrel rendelkező emberkék vagytok akiknek még soha nem volt gondjuk....

Marjuk egymást, beszólunk, minden topic rémálom lesz!
vajon miért? nem látjátok? nagyon rossz irányba kezd minden elmenni....

mi van ha valaki érzékenyebb?
Tudjátok miért az, járd végig azt az utat amit ő megtett, had lássam fel bírsz-e állni, újra és újra!
vagy segítség kell hozzá???
akkor gondolkozz el...

ha ez egy segítő szándékkal alakult oldal, akkor maradjon is az, és nem az áskálódásokból, és a kutatásokból álljon!

Én részemről befejeztem, mert értelmes emberi lénnyel nem tudtam itt beszélni...
most meg lehet sértődni, de nem kéne...
ha valaki minden alkalommal ugyan azt fújja(nyul) , akármilyen szemszögből világítjuk is rá a dolgokra, akkor azzal nem lehet mit tenni.

És most lehet szégyellni magatokat!

De nem hiszem hogy egy kezemen meg tudnám számolni azokat az embereket, akik megértették ennek a bejegyzésnek a lényegét!
Jó éjt mindenkinek, és javaslom legyen egy új találkozó, de építő jelleggel!
Ahol nem szabad rablás van, és nem enni inni kell, hanem normálisan beszéljétek végig, mi a nem jó, mit kéne változtatni, hogyan, és kinek milyen ötletei vannak!

Jó éjt!

dasilva64 · https://www.facebook.com/korulottemavilag 2011.12.02. 23:17:09

@lili81: Csak hogy tudd: nyul, aki folyton ugyanazt fújja, az oldal szellemi atyja (anyja). Ő találta ki, ő üzemelteti, segítő szándékkal, természetesen. Nyilvánvaló, az oldal az ő "tulajdona", a szabályokat ő (is) hozza.

Senki nem sértődik itt meg - rajtad kívül. Pedig nem is téged ért büntetés. Ráadásul fogalmad sincs, mi történt pontosan, ki kivel mit beszélt meg. Bármiről írsz, a vége mindig az, nem HISZEM. És nem is TUDOD akkor nyilván.
Ha neked itt nincs értelmes emberi lény (aki nem elég szerencsétlen, vagy szegény, vagy kiszolgáltatott, vagy problémátlan a te felfogásod szerint, az úgy tűnik nem is lehet az), akivel beszélni tudnál, akkor miért írsz?

A szabad rablás kifejezést, meg végképp nem értem....Azt sem értem, mi volt a baj azzal, hogy a találkozón emberek ettek-ittak, jól érezték magukat.

Sajnállak, úgy érzem a saját frusztrációidat vetíted ki itt mindenre és mindenkire. Ha már neked eleged van mindenből, legalább mások kedvét-örömét ne rontsd el,l visszamenőleg se.

Javaslom, ahelyett, hogy osztod az észt, tégy inkább konkrét javaslatokat, akár a fórumban, ki fog derülni, mennyire vevők rá a tagok, és a "vezetés".

Vitez 2011.12.13. 17:37:08

Ugy látom itt mindenkinek igaza van,és nem is ezt szeretném hangsúlyozni!
Nagyon sok olyan tag van köztünk,aki alig vagy szinte semmit nem ad meg magáról az adatlapján. Ez az oldal egy bizalmi alapon létrejövő kapcsolatra kellene hogy épüljön, és ennek megfelelően kéne kezelni egymás adatait.
Az ingyenes, filléres, és valódi értékes dolgok cserélnek gazdát,ezért kellene a több információ egymásról.
Nagyon fontosak lennének a rendszeres szervezett találkozások,akár a Józsefvárosi müvházban,akár jó idő esetén a természet lágyölén.
Igy nem csak tagok lehetnénk,hanem egy baráti közösség,akik egymásért is felelősséget is vállalnánk!
A két fél között létrejövő cserét magánügynek kéne tekinteni,addig amig a becsületesség határait át nem lépi valaki.
Tudni kell a sorok között is olvasni,kiszürhető a potyázó kéregető álszerencsétlen.

Reméllem nem sérteettem meg senkit.

vizitorma 2011.12.17. 23:49:49

Igen, én is úgy gondolom, hogy nem felesleges a moderálás illetve az oldal üzemeltetőinek ébersége. Személyesen nem ismerem egyiküket sem, és találkozón sem vettem még soha részt, a fórumot is csak olvasgatni szoktam. A hölgyet, akiről szó van, viszont ismerem, bár csak olyan ügyletünk volt háromszor, amikor én adtam valamit neki - általában cseretárgy nélkül, így tapasztalatom sincs arról, valóban inkorrekt-e adott esetben. Másfelől jelentkeztem már olyan cserehirdetésre - ahol az oldalt elhagyván (e-mail címre kaptam a képeket a cserélni kívánt termékekről) a partnerem listát mellékelt, hogy pontosan hány Ft-ot kér egy-egy darabért. Tehát az ördög nem alszik...

szedeli 2012.01.03. 22:26:33

Tiszteletem!
Rég nem jártam itt, és azóta nagyon megváltozott az oldal. Bevallom, most sem volt időm hosszasan itt időzni, és tanulmányozni, mi hogy működik.
Egy ismerősömnek szeretnék segítséget kérni, aki egyedül maradt kislányával, munka nélkül, az autóját már elvették, lassan a lakása jön. Az áramot már kikapcsolták...
Nagy szükségük lenne bármi segítségre, amit kaphatnak. Akár tartós élelmiszer, akár hideg-meleg étel utalvány, akár gyógyszer-főleg a kislánynak (általános lázcsillapító, köhögéscsillapító, ragtapasz...), akár a kislánynak ruha, szóval bármi, ami a megélhetésüket segíti, és hogy együttmaradhassanak.
A kislány 6 éves, 116 cm, vékony.
Ha tudtok segíteni, akár abban, hogy hogy használjam az oldalt e céllal, akár abban, hogy hogy juthatnak el hozzá a felajánlások, megköszönöm.

ad6kap6 · http://ad6kap6.blog.hu 2012.01.04. 17:23:04

@szedeli: Nagyon örülünk, hogy felfedezted az oldalt - ismét. Sajnos általános segítséget senkinek sem tudunk adni, hisz ez csak egy weboldal. Mi csak egy felület vagyunk, ahol találkozhat egy igénylő és egy adakozó. Amennyiben kedve van az ismerősödnek regisztrálni az oldalra, akkor leírhatja a bemutatkozásban a problémáját. Hirdetésként pedig felteheti, hogy most éppen egy-két dolog hiányzik neki. Amennyiben valamelyik tag rendelkezik ezzel a tárggyal valószínüleg segítségre talál.(Ezek egész nagy dolgok is lehetnek, hisz már nem egy példa volt bútorokra, tv, hütő is talált már gazdára.) Azonban felhívnám a figyelmeteket az oldal egy másik nagy lehetőségére: ze az információkkal való ellátás. A FÓRUM-ra lehet irni problémákról, melyekre van amikor egy másik már tapasztalt társ ad tanácsot, de van amikor szakértő szól hozzá. Ez egy nem elhanyagolható érdeme az oldalnak, ami felér egy nagyobb segítséggel. Szintén ennek a FÓRUMnak a nagy előnye a lelki társaság. Érzed, hogy nem vagy egyedül, megkérdezik hogy alakult a dolog, barátokat szerzel.
Várjuk a barátnődet, de Téged is, hisz valamire csak tudod használni az oldalt:)

szedeli 2012.01.04. 19:54:16

Tisztelettel megköszönöm a választ, nagyon kedves.
Lenne pár kérdésem-megint- nem nagyon tudom használni a blogos oldalakat.
Ha regisztrálva vagyok, hol tudok hirdetést feladni? Hol van a bemutatkozó oldal? (itt, vagy a blog.hu-n?)
A forúmnak melyik "részén" kaphatok tanácsokat, segítséget, hogy hova fordulhatok, kitől kaphatok segítséget?
Köszönöm szépen, és elnézést, hogy ilyen bagatell dolgokkal zavargolászok, de valahol mindent el kell kezdeni...
Köszönöm szépen

ad6kap6 · http://ad6kap6.blog.hu 2012.01.04. 20:54:11

@szedeli: A www.ad6kap6.hu oldalon kell regisztrálni és ott van a FÓRUM is.
süti beállítások módosítása