ad6kap6

www.ad6kap6.hu adhatsz-kaphatsz közvetítő nélkül blog írója: nyul info@ad6kap6.hu

Friss topikok

  • Kerpács Erika: Segítséget kérek el vesztettem a házam és mindenem. Kaptam egy rossz kis házat, amiért havi 20 ezr... (2020.12.06. 04:24) Szomorú levél, de szomorú a reakció is!
  • Varga Zoltan: ost még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal)) nagy fiamat elküldték virus miatt ,, )) cim... (2020.08.15. 08:31) Pénz-pénz-pénz
  • Georgina319: Ez egy nagyon jó oldal! (2019.09.25. 12:59) Receptverseny - Krumplicsó
  • pirimogyoró: Kedves Csiby Éva! Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel ... (2019.05.01. 18:19) Add el!
  • Reactor: Ponzi-séma, piramisjáték. Sajnos mindig akad sok ostoba, aki megeszi. (2019.01.20. 13:48) Nagy átrázás

Linkblog

Add el!

2019.04.11. 07:15 | ad6kap6 | 3 komment

Címkék: adakozás ad6kap6

Jó tanács egyik tagunk a másiknak. Add el, én is a neten adtam el a múlt héten. Gratulálok!

res_92afef9000e9ff04eebb6704cca60a08_200x200_fo8c.jpgHogy mi van? Még mindig van olyan, aki nem érti az oldal működését? Itt egymás segitése a cél. Természetesen
vannak az oldalon feltett dolgok között olyanok, amik máshol eladhatók. De valószinűleg segiteni szeretne valakin és inkább itt teszi fel.

Tudod kedves tagtársunk megsértettél minket azzal, hogy ilyen tanácsot adsz.

Amikor az oldalon megjelenik valami piaci értékkel rendelkező dolog: babakocsi, babaülés, gyerekágy, de még sorolhatnám, akkor pont az a lényeg, hogy egy internetes oldalon, mint a miénk tényleg el lehet ajándékozni, vagy képletes dologért elcserélni és tényleg olyanhoz, jut, akinek szüksége van rá. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ad6kap6.blog.hu/api/trackback/id/tr914757535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirimogyoró 2019.04.24. 13:03:49

De furcsa ez az írás. Itt jóformán már alig akad egy-egy ingyenes felajánlás, inkább csak az ügyeskedés megy. Kevesen kérnek a holmijaikért 1-1 darab, vagy kiló gyümölcsöt, zöldséget. A forgalmatok 80%-át a napi szintű beszerzések teszik ki, amik ugyan nem pénzért, de pénzért vehető tisztítószerekért, pipere cikkekért cserélnek gazdát.
Jó néhány tagotok napi 4-5 csereberét bonyolít le. Ez éves szinten nem kevés. Nincs az a háztartás, 2 háztartás, vagy akár 3 háztartás, ahol ennyi felesleges holmit tologatnak ide-oda. Tehát valamilyen más beszerzésből kerül a birtokukba és a maguk hasznára cserélgetnek. Nem tűnik fel? Egyetértetek vele? Az egyetlen cél, hogy ne pénzt kérjen az illető?
Aztán állandó ügyeskedő(k) szeretnék elhitetni, hogy nagyon szegények, és ha valaki nem figyel, vagy új az oldalon, simán lépre megy! Ez azt jelenti, hogy elpazarolja a segítségét egy arra érdemtelenre. Ma is találtam ilyen hirdetést. 1 csomag szarvacska tésztáért 2 meggybefőtt? Nincs ez egy kicsit túltolva? :-) 1 tészta 160-260 forint, 2 meggybefőtt kb 600-700 forint. Akkor nosza, lehetne kérni akár 3 meggybefőttet is :-)
De a folytonos kéregetés, önsajnáltatás is elég irritáló. Néha meg lehet szorulni, néha kifut az ember a keretből, de ahol ez rendszer, ott a beosztással van nagy probléma. Szemtelenség havonta többször is másokra hárítani.

ad6kap6 · http://ad6kap6.blog.hu 2019.04.25. 10:17:49

Kedves pirimogyoró!
Honnan ismered az oldalunkat? Mert pirimogyoro néven: nem. Köszönjük, hogy ilyen részletesen foglalkozol velünk, bár nem tudom statisztikai adatokat honnan veszel.
Az oldal 10 éves fennállása alatt valóban változott. A kezdeteknél az a naiv elképzelésünk volt, hogy majd tehetősebb emberek segitenek rászorulóknak az oldal segitségével.
Már az elején kiderült, hogy adakozó emberek kevesen vannak, személyes ráhatás révén, az oldal segitségével el lehet hozni tőlük holmikat. Saját maguk nem kivánnak foglalkozni a dologgal. A rászorulók a kezdeti időkben lehetetlen helyzetben lévők voltak: több gyerekes albérletben élő elhagyott asszonyok, munkanélküli házaspárok és mélyszegény vidékiek. Az adott és kért dolgok nem igazán találkoztak. Sokszor kértek hétvégére élelmet, friss újszülöttre teljes felszerelést. Rengeteg problémás eset volt kezdve a téli cipő, meleg ruha hiány kisgyereknek, szemüveg kiváltása, ami anyagilag nem volt vállalható a családnak, pedig a gyerek egyre rosszabbult tanult az iskolában, mert a tábláig sem látott el.
Az ilyen szivszorongató történetek az első években jellemzőek voltak, azóta ilyen súlyos gondokkal már csak ritkán találkozunk. Tagjaink egy része a gyerekek növekedésével munkába állt, a gyerekek felnőttek keresővé váltak.
Változott a helyzet. Jellemzően most a nyugdijasok, akik ráérnek csere-berélnek ezt azt, hogy kiegészitség a nyugdijukat. Van aki a nyereményjátékoknál, ingyenes termékmintákkal cserél. Gondolom ez, ami zavarja a képet. Nem foglalkozunk vele, mert nincs jelentősége, aki pont arra a termékre vágyik ad érte ezt azt.
A pénz nem szerepelhet az oldalon továbbra is fontos. Főleg azért, mert a segités a lényeg. Segithetek valakinek azzal is, hogy ha megszorul és pont már mosni nem tud hó végén átadhassam neki az általam valamiért nem kedvelt megmaradt mosószeremet. Ez ugye ha lehetne pénzt adni, akkor nálam a felesleg egy idő után kidobásra kerülne.
Régen is volt olyan, hogy segélyként kapott száraztésztát és egyéb tartós élelmiszert cseréltek valami másra, mert nekik annyi nem kellett, de befőtt vagy egy pár zokni igen. Nem lehet mindent állandóan átszámolni. Egy kiskertben gyümölcsből befőző lekvárját miért ne cserélhetné el nem értékben, hanem ahogy gondolja?
Most is van olyan, aki nehezen tudja megoldani a dolgait. Próbálunk beszélgetni, meglátogatni, segiteni nem csak tárgyakkal. Inkább ilyen irányba megy az oldal. Meg a nyaralás és a mikulás ünnepség.
De kedves Prirmogyoró! Szivesen látunk egy kávéra és meséld el nekünk a Te ötleteidet, hogyan legyen jobb az oldal!
Szép napot!
Csiby Éva (nyul)
info@ad6kap6.hu

pirimogyoró 2019.05.01. 18:19:03

Kedves Csiby Éva!

Az oldalatokat az Internet segítségével fedeztem fel, és ha pirimogyoró névvel illettem magam, akkor nyilván pirimogyoró néven :-)
Indapassos regisztráció révén hozzá tudok szólni a bloghoz. És sok más bloghoz is.

Nem foglalkozom részletesen veletek. Első alkalom volt, hogy néhány észrevételt tettem, és valószínűleg az utolsó is. Nem nyerte el a tetszésedet, de ez nem az én problémám.

Semmi kártékony nem volt a kommentemben. Több szem, többet lát. Nálam ez vevődött észre, hogy főképp hoci-nesze alapon mennek a dolgok, és aki elengedhetne 5 deka zöldborsót (nem tudom, pont ilyen volt-e), vagy egy pár használt zoknit, az sem teszi jó szívvel, hanem kér érte valamit. Nyilván nincs rászorulva (ha az olvasó visszafelé nézelődik, rájön, hogy nincs), de szeretne jól járni, amennyire csak lehet.
Tisztelet a kivételnek!

Semmilyen ötletem nincs, hogy hogyan legyen jobb az oldal, sem kávé mellett, sem anélkül. Köszönöm.

Üdvözlettel, pirimogyoró
süti beállítások módosítása